Beşiktaş’ı Aboubakar’ın golü yıktı

Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde mücadele eden Kamerun, Burundi’yi 3-0 mağlup etti ve 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya katılma hakkı kazandı. Maçta Kamerun’un 3. golünü Vincent Aboubakar attı.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ı yakan isim Abou oldu.

Beşiktaş’ın bu sezon kadrosundaki Afrikalı futbolcuların sayısı fazlasıyla dikkat çekiyor. Tam 8 Afrikalı futbolcusu bulunan ekip, 13 Ocak 2024 tarihinde başlayacak Afrika Uluslar Kupası esnasında rotasyondaki birçok oyuncunun takımdan uzak kalacak olmasından endişe ediyordu. Son olarak Vincent Aboubakar’ın formasını giydiği ve Jean Onana’nın da çağrılma ihtimalinin olduğu Kamerun, kupada mücadele edebilmek adına Burundi karşısına çıktı. Kamerun, ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısına hızlı başladı ve Bryan Mbeumo 46’da takımını 1-0 öne geçirdi. Christopher Wooh 59’da Kamerun’u rahatlatırken kupaya bileti alan gol 90+3’te Beşiktaşlı Aboubakar’dan geldi.

Bailly'den Beşiktaş'a kötü haberBailly’den Beşiktaş’a kötü haber

Bu sonuçla beraber Beşiktaş kadrosunda bulunan 8 Afrikalı oyuncunun 8’inin de ülkeleri Afrika Uluslar Kupası’nda boy göstermeye hak kazandı. Gambiyalı Omar Colley, Ganalı Daniel Amartey, Kongolu Arthur Masuaku ve Jackson Muleka, Kamerunlu Jean Onana ve Vincent Aboubakar, Fildişi Sahilli Eric Bailly, Cezayirli Rachid Ghezzal, ocak ayında davet almaları halinde milli takımlarıyla Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele edecekler.

Beşiktaş, ligde sezonun ilk yarısını 25 Aralık akşamı Hatayspor’la oynayacağı maç sonrası kapatacak. Daha sonra ocak ayının ilk haftasının sonunda Kasımpaşa ile ikinci yarıyı açacak takım bu maça 8 eksikle çıkma potansiyeline sahip. Bu maçın yanı sıra Beşiktaş sırasıyla Karagümrük, Pendikspor, Adana Demirspor, Sivasspor, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarına da eksik kadroyla çıkabilir.

Beşiktaş taraftarına Trabzon vizesi çıkmadıBeşiktaş taraftarına Trabzon vizesi çıkmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.