TFF’den hakemlere zam

Türkiye Futbol Federasyonu'nun müsabakalarda görev yapan hakemlerin ücretlerine yüzde 50 oranında zam yaptığı ileri sürüldü. Süper Lig'de görev alan orta hakemlerin maç başı kazançları 30 bin liraya yükseldi.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
6. hafta hakemleri açıklandı.

Türk futbolunun en fazla tartışılan gruplarından hakemlerle ilgili TFF’den yeni bir karar geldi. Federasyon maçlarda görev alan hakemlerin maaşlarında yüzde 50 oranında bir artışa gitti. Akşam’ın haberine göre bu zamla birlikte Süper Lig’de görev yapan bir orta hakemin maç başı alacağı para 20 bin liradan 30 bin liraya yükseldi. VAR hakeminin alacağı maç başı para ise 15 bin olarak belirlenirken AVAR maç başı ücreti 7 bin 500 lira oldu. Süper Lig karşılaşmalarında görev alan yardımcı hakemlerin 8 bin 800 lira olan maç başı ücreti 13 bin 200 liraya yükseltildi. Aynı şekilde Süper Lig maçında görev alan dördüncü hakemlerin maç başı 9 bin lira kazanacağı bildirildi. Aynı zam oranından 1. Lig seviyesinde görev yapan hakemler de yararlanacak. Öte yandan karşılaşmalarda görev yapan gözlemcilerin de maç başı ücretlerine aynı oranda zam yapıldığı bilgisi verildi.

Kuntz: Almanya için adım geçiyor, demek ki kötü hoca değilimKuntz: Almanya için adım geçiyor, demek ki kötü hoca değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.