Kuntz gitti, yeni iddia: Montella

DHA’dan gelen habere göre Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz’u arayarak görevine son verildiğini açıkladı. Fanatik ise Vincenzo Montella ismini öne attı.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Alman teknik direktör Kuntz, Türkiye'de eleştirilerin odağında.

Son olarak 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu maçında Eskişehir’de Ermenistan’la 1-1 berabere kalan ve büyük bölümünde silik bir performans gösterdiği özel maçta Japonya’ya 4-2 kaybeden A Milli Takım’da Alman teknik direktör Stefan Kuntz’un görevine son verileceği söyleniyordu.

Bu iddiaları destekleyen haber geçtiğimiz günlerde Milliyet yazarı Atilla Gökçe’ye konuşan Mehmet Büyükekşi’den geldi. Büyükekşi, Kuntz’un 4-2 kaybedilen Japonya maçı sonrası “Kulakları tıkamaktansa, gözleri açmak önemli. Oyuncular, yüzde 100’ünü verecek seviyeye gelmeli. Yüzde 100’lerini vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil!” açıklamalarını “Kendi bacağına sıkmak” olarak yorumladı. Gökçe’nin bu haberi sonrası normal olarak Kuntz döneminin sona erdiği ve yeni adayların gündemde olduğu yazıldı. Son olarak DHA’nın haberine göre Kuntz’la yolların ayrıldığı Alman teknik direktöre bildirildi. 

Topal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hocaTopal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hoca

Farklı haber kaynaklarından farklı isimler ortaya atıldı. Fatih Terim ve Abdullah Avcı gibi eskiden de Milli Takım teknik direktörlüğü yapmış isimler ön plana çıkıyordu. Ayrıca Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman gibi teknik direktörlerin de adaylar arasında olabilecekleri söyleniyordu.

Tüm bu isimlere yabancı bir teknik direktör eklendi. Son olarak Fanatik’in yaptığı habere göre geçtiğimiz sezon Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella ile anlaşıldı. Son 2 sezon Adana Demirspor’u çalıştıran İtalyan, 76 maçta 38 galibiyet 17 beraberlik ve 21 mağlubiyet alarak 1.72 puan ortalaması yakalamıştı. Montella Adana Demirspor’dan ayrıldıktan sonra herhangi bir kulüple anlaşmamıştı.

'Samuraylar Alman teknik direktörlerin kabusu'‘Samuraylar Alman teknik direktörlerin kabusu’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.