Fenerbahçe maçı öncesi Giresunspor’da şok ayrılık

Mütevazi bir kadrosu bulunan Giresunspor'u Süper Lig'e çıkaran, bu sezon şampiyonluk adayları Galatasaray ve Fenerbahçe'yi deviren Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, istifa etti. Bu hafta sonu Fenerbahçe'yi konuk edecek Karadeniz ekibinde hoca belirsizliği yaşanıyor.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Giresun'da Hakan Keleş dönemi sona erdi.

Giresunspor’da Hakan Keleş 2020-21 sezonda teknik direktörlük görevine getirildiğinde kimse ondan böyle bir başarı beklemiyordu. Önce takımı Süper Lig’e çıkardı. Geçen sezonsa 6 yenilgiyle başladıkları Süper Lig’e tutunmayı başardı. Ancak 51 yaşındaki teknik direktörün işleri bu sezon istediği gibi gitmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi İstanbul’da devirmesine karşın son haftalarda gelen başarısız sonuçlar ve taraftar tepkisi Hakan Keleş’in istifa etmesine neden oldu.

Başkan Nahid Yamak, Keleş’in istifa kararını yardımcıları aracılığıyla kulübe ilettiğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından kulüp avukatları ve Keleş arasındaki görüşme sonrası 51 yaşındaki teknik direktörle yollar ayrıldı. Giresunspor, Süper Lig’de oynadığı son 5 maçta 4 mağlubiyet aldı ve 27 puanla 16. sıraya demir attı. Yeşil-beyazlılar son olarak İstanbulspor karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrılmış ve düşmeme mücadelesindeki rakibinin 5 puan arkasında kalmıştı.

Taraftarla tartışmıştı

Kötü gidişe engel olamayan Hakan Keleş, iç sahada 4-2 kaybedilen Başakşehir karşılaşması esnasında takıma tepki gösteren taraftarlarla da bir tartışma yaşamıştı.

Süper Lig’e çıkarmıştı

Hakan Keleş, 2020-21 sezonu başında Giresun ekibinin başına geçmiş ve takım sezon sonunda Süper Lig’e çıkmıştı. Ligdeki ilk sezonunda 45 toplayan Keleş ve Giresunspor en üst kümede kalıcı olmayı başarmıştı. Ancak bu sezon oynadığı 30 maçta 6 galibiyet 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet alan Giresun’da Keleş için yolun sonu göründü.

Devre arasındaki golcü göçünün kazananı BeşiktaşDevre arasındaki golcü göçünün kazananı Beşiktaş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.