Fenerbahçe deplasmanlarda kalesine duvar ördü

İsmail Kartal yöretiminde sezona 12 maçta 12 galibiyetle başlayan Fenerbahçe deplasmanda oynadığı altı maçta da kalesini gole kapatmayı başardı. Sarı lacivertliler deplasmanda 12 kez gol sevinci yaşadı.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat ve Dominik Livakovic deplasmanda kalelerini gole kapatmayı başardı.

Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor’u yenerek bu sezon Süper Lig ve Avrupa konferans Ligi’nde çıktığı 12 maçı da kazanmayı başardı. İsmail Kartal’in ekibi, rakibine iki şut fırsatı verirken bu Alanyaspor’un Süper Lig tarihinde en az şut çektiği maç olarak tarihe geçti. Ayrıca ev sahibi en düşük gol beklentisi değerinde kaldığı (0.08 xG) karşılaşmayı oynadı. Fenerbahçe ile üçüncü resmi maçına Alanya’da çıkan Livakovic ilk kez gol yemedi. Hırvat file bekçisi 40. dakikada çok yakından gelen bir topu çıkararak takımının yenik duruma düşmesini engelledi. Livakovic, Kadköy’deki Antalyaspor maçında iki, Nordsjaelland karşılaşmasında bir kez topu ağlarından çıkarmıştı.

Deplasmanda İsmail Kartal farkı

Sezonun ilk üç deplasmanından 9 puan çıkaran Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, 2021-2022 sezonunda da rakip sahadalardaki dokuz karşılaşmada altı galibiyet, üç beraberlik aldı. İsmail Kartal, Fenerbahçe hocası olarak iki ayrı dönemde ligde oynadığı üst üste 12 deplasman mücadelesinde mağlup olmadı.

Alanya sıcağında liderlik keyfi Kahveci'denAlanya sıcağında liderlik keyfi Kahveci’den

Deplasmanda gol yemediler

İsmail Kartal’ın bu sezonki deplasman başarısında savunma ön plana çıktı. Bu sezon 3’ü Avrupa, 3’ü de lig olmak üzere 6 kez Kadıköy’ün dışına çıkan Fenerbahçe, kalesinde gole izin vermedi. Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat ve Dominik Livkovic bu süreçte kaleyi koruyan isimler oldu. Deplasmanda 12 kez gol sevinci yaşayan Kanarya’nın oynadığı maçlar ve kalesini koruyan kaleciler şöyle…

  • Zimbru – Fenerbahçe 0-4 (Altay Bayındır)
  • Maribor – Fenerbahçe 0-3 (İrfan Can Eğribayat)
  • Samsunspor – Fenerbahçe 0-2 (İrfan Can Eğribayat)
  • Twente -Fenerbahçe 0-1 (İrfan Can Eğribayat)
  • Ankaragücü -Fenerbahçe 0-1 (İrfan Can Eğribayat)
  • Alanyaspor -Fenerbahçe 0-1 (Dominik Livakovic)

Livakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dediLivakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dedi

12 sezon sonra ilk 3 deplasman kazanıldı

Fenerbahçe, Süper Lig’de 12 sezonun ardından ilk 3 deplasman maçını kazanmayı bildi. Son olarak 2011-2012 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde deplasmanda 3 galibiyetle lige başlayan sarı-lacivertliler, sırasıyla Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu’nu yenmeyi başarmıştı. Sarı lacivertliler 26 sezonun ardından ilk 3 deplasman maçını gol yemeden kazandı. Fenerbahçe, daha önce benzer başarıyı 1997-1998 sezonunda Hırvat teknik direktör Otto Baric yönetiminde yaşamıştı. Söz konusu dönemde Fenerbahçe sırasıyla Samsunspor ve Altay’ı 2-0, Kayseri Erciyesspor’u ise 3-0 yenmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.