Direnç seviyesini kıran petrolde fiyatlar 13 ayın zirvesinde

ABD’de dün açıklanan ham petrol stoklarının 2,169 milyon varil azalmasının etkisiyle Brent Petrol 96.71 dolar düzeyine kadar yükseldi. Böylece petrol direnç olarak görülen 96.70 seviyesini kırarken, fiyatlar 13 ayın en yüksek seviyesini gördü. Artık 100 doları görme senaryoları da gündemde.

Ekonomi 29 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Petrol İhraç Eden Ülkeler olan Suudi Arabistan ve Rusya yıl sonuna kadar günde 1,3 milyon varillik üretim kesintisinde anlaştı.

Petrol üretiminde küresel azda yaşanan sıkışıklık petrol fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. ABD’de dün açıklanan ham petrol stoklarının 2,169 milyon varil azalmasının etkisiyle Brent Petrol 96.71 dolar düzeyine kadar yükseldi. Böylece petrol direnç olarak görülen 96.70 seviyesini kırarken, petrol fiyatlarındaki yükseliş yeniden 100 dolar senaryolarını gündeme getirdi.

Enflasyonla mücadele için kötü haber: Petrol fiyatları gelecek yıl 100 doları aşabilirEnflasyonla mücadele için kötü haber: Petrol fiyatları gelecek yıl 100 doları aşabilir

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarındaki keskin düşüşün küresel arz sıkışıklığı endişelerini artırmasıyla perşembe günü erken Asya seansında artış kaydetti. Brent ham petrolü vadeli kontratları varil başına 96,71 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü önceki gün yüzde 3.6 yükselmesinin ardından dün de yüzde 1 artışla Ağustos 2022’den bu yana ilk kez varil başına 95 dolara çıktı.

1,3 milyon varillik kısıntı yıl sonuna kadar sürecek

Uzmanlara göre petrolde 96.70 seviyesi direnç olarak görülüyordu. Petrol fiyatlarındaki yükseliş yeniden 100 dolar senaryolarını gündeme getirdi. ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, “Brent’in varil başına 100 doları aşması an meselesi. Ancak, arz kesintilerini hafifletmek için OPEC+ üzerinde oluşturulabilecek baskı göz önüne alındığında, herhangi bir kırılmanın nispeten kısa ömürlü olacağına inanıyoruz” dedi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC+ olarak bilinen müttefikleri Suudi Arabistan ve Rusya’nın yıl sonuna kadar günde 1,3 milyon varillik üretim kesintisinde anlaştı.

Petrol 100 dolara koşuyorPetrol 100 dolara koşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.