Alkışlar Volkan Demirel’e: Hatayspor’u bir an olsun bırakmadı

Volkan Demirel, gelen tekliflere karşın depremin yıktığı Hatayspor'dan ayrılmadı. Eşi Zeynep Demirel, 'Volkan şu an Hatay'a umut aşılamaya çalışıyor. Gelen tekliflere rağmen Hatayspor'u bırakmayı bir an bile düşünmedi' dedi.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Zeynep Demirel, eşinin Hatayspor'da kalma kararına saygı duyduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Depremleri’nden sonra Hatay’da gösterdiği çaba ile büyük takdir toplayan ve tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan teknik direktör Volkan Demirel, Hatayspor’da bir başarı öyküsü yazıyor. Demirel, geçen sezon deprem sonrası ligden çekilmek zorunda kalan takımını yeni sezona hazırladı. Bu arada kendisine gelen teklifleri tek tek geri çevirdi. Hatayspor’un başında yaptıkları transferlerle birlikte lige iyi bir başlangıç yaptı.

Eşi destek verdi: Volkan’a saygı duydum

Meme kanserine farkındalık yaratmak için katıldığı bir kampanyanın lansmanında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü’nin eşi Zeynep Sever Demirel, deprem döneminin kendisi ve ailesi açısından çok zor geçtiğini söyledi. Demirel “Çünkü hem yaşadık hem de sonrasına şahit olduk. Bu yüzden hayatımda en unutamayacağım dönem buydu. Bizim ailemiz için böyleydi. Çocuklar da çok etkilendi. Şimdi bizim açımızdan her şey biraz daha psikolojik olarak yoluna girmeye başladı” dedi.

Volkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleciVolkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleci

Zeynep Demirel konuşmasına şöyle devam etti: “Volkan kendisine birçok farklı yerden teklif gelmesine rağmen bir saniye bile Hatayspor’u bırakmayı düşünmedi. Bu konuda benim yetkim olmadı. Onun kendi fikriydi. Kendisi devam etmek istedi, ben de ona saygı duydum. Benim açımdan böyle bir karar aldığı için Volkan’ın gözümde bulunan yeri daha çok arttı. Hatayspor şu an başarılı bir şekilde, bu kadar zor bir süreçten geçmesine rağmen, bir futbolcusunu birkaç çalışanını kaybetmesine rağmen ayakta kalmaya devam ediyor. Ligin en başından beri başarılara imza atıyor. O yüzden hem Volkan’la hem de Hatayspor ekibiyle gurur duyuyorum. Hatay halkıyla da gurur duyuyorum. Belki de çok büyük acılar oldu. Ama insanların içine birazcık amaç, umut aşılamak önemlidir. Volkan da şu an onu yapmaya çalışıyor. İnşallah çok daha güzel başarılara imza atarlar da biz hep beraber seviniriz.”

Volkan Demirel: Ligler başladığında ben cenaze arıyordumVolkan Demirel: Ligler başladığında ben cenaze arıyordum

İmkansızlıklar içinde yazılan hikaye

Volkan Demirel de Hatayspor’un 2-0 geriden gelip Trabzonspor’u 3-2 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada Hataylılara umut olmak istediğini söylemişti. 41 yaşındaki teknik direktör şöyle konuşmuştu: “Bu takıma herkes teşekkür etmeli. Bazıları ailelerinden uzak. Bazıları tesislerde kalıyor. Sahamız yok. Tesisimiz yok. Hiçbir şeyimiz yok. Çok doluyuz. Yaşadıklarımız, olanlar. Konuşurken duygulanıyorum. Bugün ben saat 12:00’den oyuncuların antrenman sahasını aramaya çalıştım. 16:00’da geldim otele. Bilinmeyen çok şey var ama anlatıp insanları üzmek istemiyorum. Bu takım çok şey hak ediyor.”

Çok zor şartlar altında çalışan, iç saha maçlarını Mersin’de oynayan Volkan Demirel’in takımı ligde Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte yenilgi yüzü görmeyen üç takımdan biri. Hatayspor çıktığı 6 maçta 2 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

Demirel ailesi deprem sonrası Hatay için yaptıklarıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazandı.

Depremden sonra kahraman oldu

Volkan Demirel, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş Depremleri’ne kadar sadece büyük başarılar kazandığı Fenerbahçe camiası tarafından seviliyordu. İsmi Fenerbahçe ile özdeşleşen 41 yaşındaki teknik direktör, deprem sonrası Instagram hesabından yaptığı canlı yayınla Hatay’da bulunduğu bölgedeki insanlar için yardım istemiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Canlı yayın sırasında gözyaşlarına boğulan Demirel, “Burada herkes perişan. Herkes can çekişiyor Hatay’da. Buraya lütfen ambulans, yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Biz kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Ne kadar imkan varsa, hepsini göndermenizi istiyorum. Sadece Hatay değil, çevre illerde de durum aynı. Lütfen Allah rızası için yardım edin” demişti.

Volkan Demirel’in Fenerbahçe forması Galatasaray’ın müzayedisinde 500 bin TL’ye satıldı.

‘Galatasaray taratarı seni yanlış tanıdı’

Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray Basın Sözcüsü Rıza Morova, yaşanan felaket anında ve sonrasında yaptıklarıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Volkan Demirel için övgü dolu sözler kullanmıştı. Morova, “Volkan Demirel hepimizi ağlattı. Kendisini GS TV’ye davet ettik. ‘Bağlantı yapıp duygularını anlatır mısın, hem güzel olur. Çünkü taraftarlar seni yanlış tanıdı’ dedik” demişti. Volkan Demirel de 2016-2017 sezonuna ait Fenerbahçe formasını sarı kırmızılıların depremzedeler için yaptığı müzadeye bağışlamıştı. Forma 500 bin TL’ye satıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.