Polonya’da gündem Fenerbahçe-Başakşehir maçı: Cennet-cehennem!

Polonya basını Fenerbahçe'nin yıldızı parlayan Sebastian Szamansky'nin Başakşehir karşısındaki oyununa övgü yağdırdı. Başakşehir'de forma giyen Krzysztof Piatek için karamsar ifadeler kullandı.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Sebatian Szamansky sezona çok iyi, Krzysztof Piatek ise çok kötü başladı.

Fenerbahçe’nin Dinamo Moskova’dan 9.7 milyon euro karşılığında transfer ettiği Sebastian Szymanski, Başakşehir’e attığı iki golün yanı sıra sahanın en fazla top kapan futbolcusu oldu. Ayrıca, Fenerbahçe’nin en fazla ikili mücadele kazanan ismi durumunda. Karşılaşmanın en fazla isabetli şut atan futbolcusu unvanını alan Polonyalı, Yüzde 84 pas isabetiyle oynadı. Sarı lacivertlilerin 13 maçta 13 galibiyet almasında büyük pay sahibi olan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon şu ana kadar 7 gol atarken 4 asist yaptı.

Bir başka Polonyalı futbolcu Krzysztof Piatek için sezon korkunç başladı. Hertha Berlin’den Başakşehir’e bedelsiz giren 28 yaşındaki forvet şu ana kadar mavi turuculu formayla 6 maça çıktı. Takımına ne gol ne de asist katkısı yaptı. Fenerbahçe karşılaşmasında skor 3-0’a gelince 30. dakikada teknik direktör Çağdaş Atan tarafından oyundan çıkarıldı.

Kadıköy'de Sebastian çalıyor... Fenerbahçe Başakşehir'den dördüncü vitesle geçiyorKadıköy’de Sebastian çalıyor… Fenerbahçe Başakşehir’den dördüncü vitesle geçiyor

Polonya basını bu iki Polonyalı futbolcunun karşı karşıya geldiği Fenerbahçe- Başakşehir karşılaşmasına yakın ilgi gösterdi. TVP Sport, “Szymanski, Türkiye ligini fethediyor” başlığını kullanırken Przeglod, “Türkiye’de Polonya düellosu! Szymanski’nin golü, Piatek’in dramı” dedi. Bazı diğer başlıklar şöyle…

Sport Express: Sebastian Szymanski cennette, Krzysztof Piatek cehennemde. Szymanski, Türkiye’de yine göz dolduruyor.

Fakt: Szymanski’nin şovu! Güzel bir gol ve duble. Piatek’in dramı.

Fenerbahçe'nin savunması forvet gibi!Fenerbahçe’nin savunması forvet gibi!

Jakolcewicz: Szamansky, Edin Dzeko’dan daha iyi başladı

1990-91 sezonunda Lech Poznan’dan Fenerbahçe’ye transfer olan ve burada bir sezon geçiren eski Polonyalı futbolcu Czeslaw Jakolcewicz, Polonya’nın TVP Sport kanalında Szymanski’yi değerlendirdi. 62 yaşındaki Jakolcewicz “Sebastian, Fenerbahçe’de harika bir zaman geçiriyor ve hayranları tarafından en başından beri seviliyor. Hatta, Edin Dzeko’dan bile daha iyi bir başlangıç yaptı. Süper Lig’de oynamak onun için daha iyi bir kulübe ve lige transferi konusunda bir sıçrama tahtası olabilir” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.