Sergen Yalçın’dan salvo: O hoca değil

Dobralığıyla bilinen Sergen Yalçın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye, futbolcu Mario Balotelli'den A Milli Takımı çalıştıran Stefan Kuntz'la Vincenzo Montella'ya kadar birçok ismi hedef aldı.

Spor 4 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sergen Yalçın'ın eleştirilerinden Kuntz ve Montella nasibini aldı.

Beşiktaş ile Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan teknik direktör Sergen Yalçın, TV 100’de Candaş Tolga Işık’ın programına konuk oldu. Dobra dobra konuşmasıyla bilinen Sergen Yalçın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye; milli takımın eski ve yeni hocaları Stefan Kuntz’dan Vincenzo Montella ve Mario Balotelli’ye çok ağır eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın açıklamalır özetle şöyle…

Teklif gelirse çalışırım: Ben teknik direktörüm bana teklif gelirse oturur konuşurum. Teklif gelmezse de evde otururum veya başka bir yerde otururum yani. Benim işim teknik direktörlük, bana teklif gelecek ki değerlendireceğim. Bana teklif gelmeden ben değerlendiremem. Biz 1 ay,1,5 ay bekledik. E teklif yapan yok biz de tatilimizi yapıyoruz ne yapalım?

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

O biraz bağdaşmamış: (Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin ‘Beşiktaş şampiyon olduğu akşam uçakta hocaya söyledim’ dediğinin hatırlatılması üzerine): Ben o uçakta yoktum. Ben maçtan sonra İstanbul’a arabayla döndüm. Son maç kupa maçıydı ya ondan sonra ben arabayla döndüm. O biraz bağdaşmamış.

Beşiktaş’ta herkes şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu anlıyordur: Beşiktaş şampiyon olurken stresli demeyelim de zor bir süreçten geçtik. Kendi adımıza önemli bir sınav verdik ama başarıyla verdik. Valla iyi bir dönem geçti. Bizim için final dönemi oldu biraz. Beşiktaş’ta şimdi herkes daha iyi anlıyordur şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu. Nasıl kazanıldığını. Kolay değil şampiyon olmak. Pandemi döneminde çok zorluk, çok sıkıntı yaşadık ama oyuncularımız da biz de camia da taraftarlarımız da çok özveride bulunduk. Ve sonrasında da izdivaya çekildik.

Düşler Tiyatrosu'nda sahne Zaha'nın... Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya...Düşler Tiyatrosu’nda sahne Zaha’nın… Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya…

Kuntz’un hoca olduğunu düşünmüyorum: Kuntz’un hoca olduğunu düşünmüyorum. Herkesin isminin altında teknik direktör yazabilir. Ne yaptı?

Türk antrenörleri çok küçülttüler: A Milli Takım’dan teklif bekledim. Montella’nın Adana Demirspor’da 4. olması, milli takım için yeterli görülüyorsa; bizim bu kadar başarımız da yeterli görülebilir diye düşünüyorum. Mehmet Büyükekşi kriter olarak Montella’nın Adana Demirspor’daki başarısını gösterdi. Bu sene Adana Demirspor 3. olursa seneye Kluivert mi gelecek? Ondan sonra da ‘Geleceği parlak bir hoca aldık’ dedi. Bu, bana çok dokundu mesela. ‘Geleceği parlak bir hoca aldık’ diyemezsin. Türkiye’de geleceği parlak bir tane hoca yok muydu? Bulamadın mı? Kriter bu olmamalıydı bence. İtalya’nın göremediği parlak geleceği biz nasıl gördük? Türk antrenörleri çok küçülttüler. Birçok arkadaşımla konuştum, hepsi aynı fikirde.

Antalyaspor çok iyi bir oyuncu aldı: Avrupa’da takip ettiğimiz çok oyuncu var. Antalyaspor’un santrforu Adam Buksa takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Çok iyi oyuncu aldılar. Biz onu takip ediyorduk. Ekibimiz onları takip ediyor. Biz de bir ortam oluşursa, hazır duruyoruz.

Sergen Yalçın futbol konuşurken 'Ben bekarım' dedirten videoSergen Yalçın futbol konuşurken ‘Ben bekarım’ dedirten video

Seviyesiz Balotelli: Mario Balotelli’yi Beşiktaş’a ben almadım! Ne işi var Balotelli’nin Beşiktaş’ta! karakteri, seviyesizliği! Sahada herkes şovunu yapar! Ne düşünerek yaptı bilmiyorum! Kendine yakışan bir tavır yaptı. ‘İyi ki Beşiktaş’a almamışım’ lafını her gün diyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.