İstanbulspor pes etmedi, Antalyaspor fırsatı tepti

Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor, İstanbulspor karşısında 2-0 öne geçti. Uzatma dakikalarında konuk ekip kullandığı penaltıyla 2-2'lik skoru yakaladı ve sahadan puanla ayrıldı.

Spor 17 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Antalyasporlu Buksa, İstanbulspor karşısında iki gol bulmayı başardı.

Antalyaspor, Süper Lig’in 26. haftasında İstanbulspor’u 2-2 konuk etti. İstanbulspor’un da açık bir futbol tercih etmesiyle seyirciler zevkli bir maç izledi. 5’te ev sahibi gole yaklaştı. Bytyqi’nin sol kanattan altı pas içerisine ortasına iyi yükselen Buksa’nın kafa vuruşu kalenin üzerinden auta çıktı. 6’da konuk ekip, Sambissa ile geldi. onun vuruşunu kaleci kornere çeldi. İstanbulspor 7’de Mamadou’nun şutuyla gole yine yaklaştı. Kaleci Helton Leite topu yine kornere çeldi.

14’te Antalyaspor öne geçti. Safuri’nin arka direğe ortasına iyi yükselen Van de Streek kafayla pasını Buksa’ya indirdi. Bu futbolcunun altı pas içerisinden vuruşunda top ağlarla buluştu. İstanbulspor yediği golün şokunu atlatamadan iki farklı yenik duruma düştü. Güray Vural’ın pasında sol çaprazdakaleciyle karşı karşıya kalan Buksa topa şık vurdu. Direğe çarpan top bir kez daha ağlarla buluştu. 32’de Vorobjovas’ın ortasında Coly müsait durumda toplabuluştu. Vuruşunda Helton Leite bir kez daha başarılıydı. 43’te Emir Kaan’ın sert vuruşunda sahneye bir kez daha Antalyaspor kalecisi çıktı. Yaptığı kurtarışla takımının ilk yarıyı 2-0 önde kapamasını sağladı.

Sivasspor kaçtı, Hatayspor yakaladıSivasspor kaçtı, Hatayspor yakaladı

İkinci yarıda ilk atak Antalyaspor’dan geldi. 48’de kullanılan kornere iyi yükselen Van de Streek’in kafa vuruşunu kaleci uzaklaştırdı. Bu dakikadan sonra Antalyaspor kendi sahasına kapandı. İstanbulspor’un baskısı 75’te sonuç verdi. Mamadou’nun derinlemesine attığı pasta topu önüne alan Emrehan Gedikli rakibini geçtikten sonra düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi. Maçın son dakikası Antalyaspor için büyük bir drama sahne oldu. 90+5’te Veysel Sarı’nın Özcan Şahan’ı yere düşürmesi sonucunda hakem penaltı noktasını gösterdi. 90+9’da topun başına geçen Jackson skoru ilan etti: 2-2. Bu sonuçla Antalyaspor puanını 35 yaparken İstanbulspor ise 12 puana çıktı.

Antalyaspor’dan maçın hakemine tepki

Antalyaspor cepheinden maç sonu hakem Mehmet Türkmen’e tepki vardı. Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Maalesef hakem arkadaşlarımızın bir yönetimi çok sağlıklı değil. Hiç memnun değiliz. Geçen hafta da aynısını yaşadık Samsun’da. Bu hafta da aynısını yaşadık. Ülke futbolunun sorunu belki ama biz de kendi üzerimize düşen payımızı hakem arkadaşlardan bu hafta aldık. Hakem İstanbulspor adına gayet güzel maç yönetti bence. Son dakikadaki tacı bize verse zaten maç bitiyor. Biz üç puanı kurtaracağız buradan. Ama dediğim gibi bu tecrübesiz hakemler maalesef ligin dengesini çok bozuyorlar. Oyunları çok bozuyorlar. İnanılmaz kötü bir maç yönetti” dedi. Antalyaspor Başkan Vekili Deniz Ali Yeşil ise şöyle konuştu: “Bu hafta başımıza gelenler geçen haftaki Samsun maçında verilen ofsayt. Yedi dakika ofsayt için karar çıkmadı. Artık biz bu işin arkasında bir art niyet olduğunu düşünüyoruz yani. Dördüncü hakemin önünde rakip takımın taca çıkan topu onlara veriyor. Onun neticesinde penaltıyla maçı berabere bitiriyoruz. Biz artık bunu hakem hatası olarak görmüyoruz. Gerçekten ‘Efendiliğimizi koruyalım’ diyoruz. ‘Centilmenliğimizi koruyalım’ diyoruz ama bu nereye gidecek? Sanki bir şeyler yapılıyor Antalyaspor üzerine. Hakkımızı arayacağız sonuna kadar. Bunu burada bırakmayacağız. Bu kadar hata arka arkaya olmaz. VAR denen bir şey var. Var mı yok mu belli değil. Onlar göremiyorlar. Burada dördüncü hakemin önünde apaçık ortada. Resmen Antalyaspor doğrandı. Yani futbol oynamamıza izin vermediler.”

Arda Turan muradına erdi: Artık Galatasaray üyesiArda Turan muradına erdi: Artık Galatasaray üyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.