Beşiktaş tepetaklak!

Konferans Ligi'nde Beşiktaş, Lugano karşısında Aboubakar'ın golleriyle 2-0 öne geçti. Rosier'in kırmızı kartı işleri değiştirdi. Maç 3-2 kaybedildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kendisine edilen küfürler sonrası Beşiktaş Başkanı Çebi'yi suçlayarak stadyumdan ayrıldı.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Takımın en iyisi Aboubakar, ikinci golünden sonra ters takla atarak sevindi ama maç onun istediği gibi bitmedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında Beşiktaş sahasında İsviçre ekibi Lugano’yu konuk etti. Yeni sponsorluk anlaşmasıyla Tüpraş ismini alan stadyumda Kartal ilk defa sahaya çıktı. Karşılaşmayı izlemeye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de geldi. Maç öncesi taraftar öfkeliydi. Nasibini alanlar Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi oldu. Takımlar ısınırken seyirciler, ‘Yönetim istifa’ ve ‘Trabzon’a başkan olsana’ şeklinde uzun süre tempo tuttu. Yönetimin buna yanıtı stat hopörlerinden yüksek sesli müzik yayını yapmaktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Konyaspor maçında ilk 11’de başlayan Amartey, Rashica, Zaynutdinov ve Muleka’nın yerine Bailly, Chamberlain, Ghezzal ve Cenk Tosun’u tercih etti. Maçın ilk 35 dakikasında iki takım da birbirini tarttı. Orta saha mücadelesinde Beşiktaş üstün gözükmesine rağmen tehlike yaratamadı. 36’da Rachid Ghezzal’in ceza alanı dışından attığı şut Kartal’ı uyandırdı. Ghezzal’in şutunda başarı olan kaleci Saipi, 38’de Ghezzal’ın sağdan ortasına penaltı noktasının yakınından uçarak harika bir kafa kafa vuruşu yapan Vincent Aboubakar’a engel olamadı, top köşeden ağlarla buluştu.

Mehmet Büyükekşi, küfürler sonrası maçı izlemeyi yarıda bıraktı.

Büyükekşi, Çebi’ye tepki gösterip stadyumu terk etti

Beşiktaş, 1-0 öne geçtikten sonra Mehmet Büyükekşi aleyhine küfürlü slogan atılmaya başladı. Taraftarlar ilk yarının bitiş düdüğüne kadar TFF Başkanı’nı protesto etti. Mehmet Büyükekşi, tepkiler sonrası ayağa kalkarak parmak salladı. Ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye dönerek “Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz” dedi ve stadyumu terk etti.

Aboubakar, Beşiktaş’ın Avrupa’daki en golcü yabancısı oldu

Saha dışında kriz yaşanırken yeşil zeminde her şey yolundaydı. Beşiktaş’ın iştahı yerine gelmişti. 52’de fark ikiye çıktı. Lugano defansının hatalı topunda Aboubakar, ceza sahasına girdi. sol ayak içiyle harika vurdu. Kamerunlu futbolcu, ağlara gönderdiği topla Beşiktaş’ın Avrupa Kupaları’nda en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. 13 gole ulaşan Aboubakar, 12 kez ağları sarsan Ricardo Quaresma ve Bobo’yi geride bıraktı. Aboubakar, Lugano mücadelesiyle birlikte 12 golü bulunan Cenk Tosun’u da geride bırakırken, 14 golle zirvede yer alan Oktay Derelioğlu’nun rekoruna yaklaştı.

Rakip Lugano... Şenol Güneş şanssızlığı açıkladı: İdmanda bileği döndüRakip Lugano… Şenol Güneş şanssızlığı açıkladı: İdmanda bileği döndü

Rosier’in kırmızı kartı işleri değiştirdi

Her şey Beşiktaş’ın istediği gibi giderken 61. dakikada maçın tüm senaryosu değişti. İsrailli hakem David Fuxman, Hajdari’ye yaptığı faulün ardından Rosier’i ikinci sarı karttan oyundan attı. 10 kişi kalan Beşiktaş geriye çekildi. Konuk takım pozisyonlara girmeye başladı. 64’te Sabbatini’nin vuruşu kaleci Ersin Destanoğlu’nun müdahalesinden sonra direkten döndü.

Beşiktaş’ta ‘Saatler’ artık krize ayarlı…Beşiktaş’ta ‘Saatler’ artık krize ayarlı…

Son 10 dakikada Beşiktaş yıkıldı

81. dakikada Lugano farkı 1’e indirdi. Ceza sahası içi sağ çaprazda Bottani’nin şutunda Colley’den seken topu önünde bulan Aliseda, penaltı noktasının gerisinden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 86’da Arigoni’nin sağdan ortasında Vladi’nin altıpasın içinde yaptığı vuruşta top filelere gitti. 90’da Steffen’in soldan kullandığı kornerde Grgic’in ceza sahası içinde çıkardığı şutta Bailly’ye çarpan gol oldu.

Beşiktaş taraftarı maç bittikten sonra uzun süre tribünlerde kaldı.

Lugano’nun ilk deplasman galibiyeti

Grubun en zayıf halkası olarak görülen Lugano’ya kendi evinde 2-0’dan 3-2 maç veren Beşiktaş adeta yıkıldı. Üstelik bu galibiyet Sarı-Siyahlılar’ın bu sezon Avrupa’daki ilk galibiyetleri olarak kayıtlara geçti. İsviçre temsilcisi, Avrupa’da oynadığı bir deplasman maçında ilk kez 3 gol attı

Protestolar maçtan sonra sürdü, yönetim olağanüstü toplantı yaptı

Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitmesine karşın uzun süre stattan ayrılmadılar ve yönetimi protesto etmeye devam ettiler. Yönetim istifa çağrılarının yanı sıra ayrıca ‘Şenol Güneş takımı buraya getir’ tezahüratları da yapıldı. Yaşananların ardından Beşiktaş yönetimi başkan Ahmet Nur Çebi başkanlığında olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantı saat 01.15’e kadar sürdü. Başkan Çebi’nin Şenol Güneş’le de bir konuşma yaptığı öğrenildi.

Şenol Güneş “Bu bir travma” dedi.

Şenol Güneş: Sözün bittiği yerdeyiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Oyun düşündüğümüz gibi gidiyordu. Kırmızı kart sonrası direnmeye çalıştık. 80’den sonra goller gelince iyice direncimiz kayboldu. Sözün bittiği yerdeyiz… Beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Kırmızı kart sonrası yorgunluk da oldu. Oyunculara söylenecek bir şey yok, çünkü görevi ben verdim. Eksiklik varsa benim eksikliğim. Yönetim için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Bugünkü oyunumuz, bu maçı kazanmaya bu oyuncularla yeterliydi. Sadece çok üzgün olduğumu söyleyebilirim. Hakikaten taraftarlarımızdan özür diliyorum. Sahamızda bu duruma düşmek… Söylenecek söz bulunamaz. Taraftar her zaman destek oldu takıma. Yönetime bazen olumsuz tezahürat oldu.”

Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!

Ghezzal’i 10 kişi kaldıktan sonra çıkarmak zorunda kaldığını belirten Güneş, “Geçen sene daha dinamiktik. Bu sene son bölümlerde travma yaşadığımızı söyleyebilirim. Oyuncular da kendilerini zaman zaman yalnız hissediyor olabilirler. Toparlanmaları için her türlü desteği vermemiz lazım” dedi.

Protestolar hakkında da konuşan Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu maçta sahada kalmak önemliydi. Oyun da rahat gidiyordu. İlk sarı kart bana göre çok ağır bir kart. İkinci sarıyla dışarı atıldı. Maçın kötü gidişinden sonra federasyon başkanı, seyirci… Bunları benim söylemem doğru değil. Bu bir travma. Bu Trabzon maçında, Adana maçında oldu. Toparlanmak için sonuçlar gerekli. Kazanacağımızı düşünerek sahaya çıktık ama bazen işler ters gidiyor.”

Fenerbahçe'de 15. galibiyet '15'le geldiFenerbahçe’de 15. galibiyet ’15’le geldi

Mattia Croci-Torti: İstanbul’un büyücüsü olmak istedim

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti ise cesaretli oynayarak galip geldiklerini belirterek “Beşiktaş çok saygı duyduğumuz bir takım. Futbolcularıma son 30 dakikaya kadar beklemelerini ve bir şeylerin değişebileceğini söyledim. Birçok maçta da bunu görmüştüm. Onlar da benim söylediklerimi yaptılar” dedi. Çok iyi mücadele ettiklerini belirten İsviçreli teknik dirketör şunları söyledi: “Cesaretle oynadık. İstediklerimizi yaptık. Son ana kadar mücadele ederek galip geldik. İstanbul’un büyücüsü olmak istedim. Riskli değişiklikler yaptım ve sonucunu aldım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.