Inter’e Bologna çelmesi… Milan’ı Giroud eldivenleriyle kurtardı

Serie A'da Inter, evinde Bologna ile 2-2 berabere kaldı. Torino derbisinde gülen Juventus oldu. Genoa deplasmanında kırmızı kart sonucu kaleye geçen forvet Giroud yaptığı kurtarışla takımını galibiyete taşıdı.

Spor 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Lautaro Martinez, attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı ama maç 2-2 bitti.

Serie A’da haftaya lider giren Inter, kendi sahasında Bologna ile karşılaştı. 11’de Francesco Acerbi ile öne geçen Milano takımı 13’te Arjantinli golcü Lautaro Martinez’in golüyle farkı ikiye çıkardı.
Bologna, 19. dakikada Riccardo Orsolini’nin penaltı golüyle skoru 2-1 yaptı. Karşılaşmanın 52. dakikasında Bologna, Joshua Zirkzee’nin ağlara gönderdiği topla eşitliği yakaladı. Bu dakikadan sonra iki takımın çabası sonucu değiştirmeye yetmedi. Inter’de ilk 11’de görev alan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmanın 83. dakikasında yerini Kristjan Asllani’ye bıraktı. Bu maçtan aldığı beraberlikle puanını 19’e çıkaran Inter, ikinci durumda.

Torino derbisi Juventus’un

Juventus, derbi maçta konuk ettiği Torino’yu 2-0 mağlup etti. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri, 47’de Federico Gatti ve 57’de Arkadiusz Milik attı. Juventus’ta Türk futbolcu Kenan Yıldız maçın 86. dakikasında oyuna girdi. Bu sonuçla Juventus, puanını 17’e yükselterek zirve yarışını sürdürdü. Torino ise 9 puanda kaldı.

90+'larda Manchester United döndü!90+’larda Manchester United döndü!

Milan, Giroud’a duacı: Puan farkıyla zirve

Milan, deplasmanda Genoa ile karşılaştı. Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından Milan, 87. dakikada Christian Pulisic’in golüyle 1-0 öne geçti ve maç da bu skorla sona erdi. Maçın uzatmalarında her iki tarafta da kaleciler kırmızı kart gördü. Milan’da kaleci Mike Maignan, 90+8. dakikada kırmızı kart gördü ve 5 oyuncu değişikliği nedeniyle konuk ekipte, kaleye golcü futbolcu Olivier Giroud geçti.

Genoa’da da 90+13. dakikada kaleci Josep Martinez, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Martinez’in kırmızı kartı sonrası ev sahibi ekipte yedek kaleci Nicola Leali kalan bölümde oynadı. Milan’da Olivier Giroud son anlarda kritik bir kurtarış yaparak 3 puanda pay sahibi oldu. Genoa’da Galatasaray’dan satın alma opsiyonuyla kiralanan milli futbolcu Berkan Kutlu da 68. dakikada oyuna girdi. Ligde 7. galibiyetini alarak puanını 21’e yükselten Milan, zirvedeki yerini korudu.

Bellingham atıyor, Real Madrid zirveye yürüyorBellingham atıyor, Real Madrid zirveye yürüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.