‘Türkiye, gol festivaliyle Almanya biletini aldı’

Türkiye'nin önce Hırvatistan sonra Letonya'yı devirerek Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantilemesi Avrupa basınında geniş yer buldu.

Spor 16 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Milli takım oyuncuları Avrupa Şampiyonası'na katılmayı halay çekerek kutladı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Konya’da Letonya’yı 4-0 mağlup ederek Euro 2024’e katılmayı garantiledi. Milliler 58. dakikada Yunus Akgün, 83 ile 90+2’de Cenk Tosun ve 87’de Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle sonuca gitti. Türkiye’nin Hırvatistan’dan sonra Letonya’yı yenerek 2024 Avrupa Şampiyonası biletini alması Letonya, İtalya ve Almanya basınında geniş yer buldu.

Letonya basınından Diena Letonia maça geniş yer verirken şunları yazdı: “Letonya Milli Takımı, başarılı geçen bir ilk yarının ardından Konya’da Türkiye ile oynadığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçından 4-0’lık skorla mağlup ayrıldı.”
Delfi ise “Letonyalı futbolcular, Konya’daki ateşli atmosferde Türkiye’ye yenildiler” dedi.

Merhaba Almanya... 'Bizim çocuklar' vizeyi Letonya'dan aldıMerhaba Almanya… ‘Bizim çocuklar’ vizeyi Letonya’dan aldı

İtalyan basını ise maçı A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella üzerinden gördü. La Gazzetta dello Sport haberi şöyle verdi: “Montella’nın Türkiyesi maça iyi başladı. Çok pozisyon harcadı ve sonunda golleri atarak şov yaptı. Montella’nın takımı iki maçı da kazanarak matematiksel olarak Euro 2024’e katılmaya hak kazandı.”

İtalya’nın en büyük haber ajansı olarak gösterilen ANSA’nın haberindeyse “Türkiye, Letonya maçının ardından matematiksel olarak gelecek yıl Almanya’da düzenlenecek olan Euro 2024’e katılmaya hak kazandı” denildi.

‘İrfan Can Kahveci yerine Yunus Akgün’ü oynattı’

Euro 2024’ün ev sahibi olan Almanya’da da Türkiye’nin başarısı medyada geniş yer buldu. Kicker dergisi haberi şöyle verdi: “Hırvatistan’a karşı deplasmanda aldığı 1-0’lık galibiyetle Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, görevine mükemmel bir başlangıç yaptı. İtalyan teknik direktör Letonya’ya karşı ilk 11’de Hırvatistan maçına göre bir pozisyonda değişiklik yaptı ve İrfan Can Kahveci’nin yerine Yunus Akgün’ü oynattı. Türkiye’nin haklı bir galibiyet elde etti ve Avrupa Şampiyonası biletini aldı.”

Öyle kolay olmadı! Montella'nın asıl sihrini Euro 2024'te göreceğizÖyle kolay olmadı! Montella’nın asıl sihrini Euro 2024’te göreceğiz

Spiegel dergisinin haberinde de İspanya, İskoçya ve Türkiye’nin EURO 2024’te yer alacağına işaret edilerek, “Türkiye, gol festivaliyle (şampiyonaya) katılmaya hak kazandı” denildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ise haberi okuyucularına şöyle aktardı: “Türkiye’nin Letonya’yı 4-0 mağlup ettiği belirtilerek, “Eski dünya şampiyonu İspanya, şarkı söylemeyi seven taraftarlarıyla İskoçya ve Türkiye, gelecek yaz yapılacak Avrupa Şampiyonası’nı zenginleştiriyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.