Premier Lig’de derbiye Filistin damgası

Premier Lig'de Liverpool, Everton'ı Filistin'e destek çağrısı yapan Salah'ın golleriyle 2-0 yendi. Tribünlerde yasak olmasına rağmen Filistin bayrakları açıldı. Londra derbinde Arsenal, geride gelerek Chelsea ile berabere kaldı. Manchester City, kendi evinde hata yapmadı.

Spor 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Salah'ın damga vurduğu maçta Anfield'de Filistin bayrakları açıldı.

İngiltere Premier Lig’de oynanan derbi maçta Liverpool, sahasında Everton’ı 2-0 mağlup etti. Anfield Road Stadı’nda oynanan Merseyside derbisinde Premier Lig’in İsrail ve Filistin bayraklarına koyduğu yasak delindi. Liverpool taraftarları, Gazzeliler’e destek vermek amacıyla maçta Filistin bayrağı açtı. Karşılaşmada ilk arının sonunda Everton’dan Asley Young 37. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Salah gollere sevinmedi

Maça damga vuran isim ise hafta içinde çektiği videoyla Filistin’e destek çağrısı yapan Mısırlı Muhammed Salah oldu. 75. dakikasında penaltıdan Liverpool’u öne geçiren Salah, 90+7’de takımını rahatlatan golü ağlara gönderdi.Mısırlı futbolcu, Filistinlilerle dayanışmasını göstermek için gollerden sonra sevinmedi. Ev sahibi ekip, bu galibiyetle puanını 20’ye çıkarırken, Everton 7 puanda kaldı.

Londra derbisinde kazanan yok

Günün diğer bir derbisi Londra’da oynandı. Chelsea, Stamford Bridge’te Arsenal karşısında 15’te Cole Palmer’ın penaltısı ve 48’de Mykhailo Mudryk’in golleriyle 2-0 öne geçti. Arsenal, 77’de Declan Rice ve 85’te Leandro Trossard’ın golleriyle derbiden puanla çıkmaya başladı. Bu skorla Arsenal, 21, Chelsea 12 puana yükseldi.

Manchester City, Arsenal’i yakaladı, lider oldu

Manchester City ise sezonun flaş takımlarından Brighton’ı konuk etti. 7’de Julian Alvarez ve 19’da Erling Haaland ev sahibi takımı 2-0 öne geçirdi. Brighton, maçın 73. dakikasında Ansu Fati’nin golüyle, farkı bire indirse de maçta başka gol olmadı. Manchester City’de Manuel Akanji, 90+5’de kırmızı kart gördü. Puanını 21’e çıkaran City liderlik koltuğunu aynı puandaki Arsenal’den aldı.

Kelimeler yeterli olmayacak: Bobby Charlton hayatını kaybettiKelimeler yeterli olmayacak: Bobby Charlton hayatını kaybetti

Manchester United deplasmanda galip

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki rakiplerinden Manchester United, İngiltere Premier Lig maçında deplasmanda Sheffield United’ı 2-1 mağlup etti. Manchesterekibi, 28. dakikada Scott McTominay’ın golüyle 1-0 öne geçti. Sheffield United, 34’te Oliver McBurnie’nin penaltı golüyle eşitliği yakaladı. Konuk ekip, 77’de Diogo Dalot’un golüyle tekrar öne geçti ve maç da Manchester United’ın 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Kızıl şeytanlar, bu galibiyetle ligdeki puanını 15’e yükseltti.

Premier Lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Newcastle United – Crystal Palace 4-0

Brentford – Burnley 3-0

Bournemouth – Wolverhampton 1-2

Nottingham Forrest – Luton 2-2

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.