Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Talu çiftine yurt dışı yasağı

Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu çifti hakkında dolandırıcılık iddiaları vardı. Çift hakkında soruşturma başlatıldı ve yurtdışına çıkışları yasaklandı. Asıl sorun ise yakın çevrelerinden 100 milyon TL'ye yakın para alan çiftin, çoktan yurt dışına kaçtığı iddiası.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada, özellikle de Instagram’da çok takipçisi olan eğlence hesabı ‘Var Böyle Tipler’ bu kez birçok kişiyi ağlattı. 10Haber daha önce konuyla ilgili haberinde mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlarla konuşmuştu. İddiaya göre Var Böyle Tipler hesabının sahibi Kıvanç Talu ile eşi Beril Talu ponzi sistemi kurmuştu. Çift aralarında en yakın arkadaşlarının, dört yaşındaki çocuklarının bakıcısının ve evlerinde çalışanların da olduğu çok sayıda kişinin parasını almış, reklam filmi çekip prodüksiyon kârından pay verme sözü vermişti. Talu çiftinin dolandırarak elde ettiği paranın 100 milyon lira olduğu iddia ediliyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şikayet üzerine çift hakkında soruşturma başlattı. Savcılık reklamcılık sektörünün tanınan isimleri Kıvanç ve eşi Beril Talu hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.

Talu çifti aylar boyunca en yakınlarından yaklaşık 100 milyon lira topladıktan sonra 29 Eylül’de Beylerbeyi’ndeki lükse evlerinde parti vermiş, parasını aldıkları hemen herkesi partiye çağırmışlardı. İzmir’den İstanbul’a taşınan Talu çifti mağduru partide Kıvanç Talu’nun “Bu bu evdeki son partimiz” dediğini söylüyor: “Boşanmayı kastettiğini düşünmüştüm, belki de kaçacaklarını söylüyordu” demişti.

Kıvanç - Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyorKıvanç – Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.