Takipsizlik kararından sonra Denizbank harekete geçti: Futbolculara ‘tefecilik yapıyorlar’ suçlaması

Seçil Erzan olayında Denizbank hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından banka harekete geçti. Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Denizbank İstanbul Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi isimlerin de olduğu kişileri ABD doları üzerinden 24 günde yüzde 30 faiz vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, savcılık Denizbank Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 19 Ekim tarihinde takipsizlik kararı verdi.

Bu takipsizlik kararının ardından Denizbank harekete geçti ve süreç içerisinde bankayla ilgili açıklamalarda bulunan müşteki futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Galatasaray’ın eski tercümanı Mert Çetin hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına 25 Ekim’de başvurdu. Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve banka itibarının zedelendiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurularında bulundu.

Banka: Tefecilik yapıyor

Banka savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde Selçuk İnan’ın tefecilik yaptığı iddia edilerek şu ifadeler kullanıldı:
“Şüpheli Selçuk İnan vekili Av.Rezan Epözdemir’inde katıldığı 24/04/2023 tarihli Savcılık ifadesinde “ ‘(…)2.150.000 USD’sini süreç içerisinde fonun elde ettiği asıl alacak ve kar payı diye bankada iade etti. Geriye yatırdığım ana paradan 1.535.000 USD alacağım kalmıştır(…)’ verdiği beyan etmektedir. Şüpheli Selçuk İnan savcılık ifadeleri ve vekili Av.Rezan Epözdemir’in savcılık şikayetinde yer verdiği vaka tefecilik suçunun ikrarından başka bir anlam taşımamaktadır. Öncelikle Savcılık makamı olarak dilekçesinde yer verilen 3.685.000 Dolar tutarındaki ilişkinin TCK 241. Madde düzenlemesi dikkate alınarak soruşturulması gerekmektedir.”

Selçuk İnan bankayı suçlamıştı

Selçuk İnan olay sonrası yaptığı açıklamada Denizbank yönetimini suçlayan açıklamalar yaparak, “Biz de Denizbank’a güvenerek bu paraları verdik. Ben bütün tutarları bankada verdim ve Seçil Erzan tarafından ıslak imzalı Denizbank kaşeli bu paraların fon hesabına yatırıldığına dair yazılı belge ve dekontları aldım. Şimdi bize, siz bu tutarları banka müdürünün kendisine ödediniz deyip, bankayı ve kendilerini işin içinden sıyırmaya çalışıyorlar. Denizbank olmasa ben banka müdürüne niye para ödeyeyim, Hakan Ateş bu fonu yönetmese niye ödeyeyim. Biz gerekli davaları açtık. Adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz” demişti.

İddianame hazırlandı

Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma 25 Ekim’de tamamlandı. Savcılık, bankacı Seçil Erzan ve 6 şüpheli hakkında “Özel belgede sahtecilik” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçlarından dava açtı. Bankacı Seçil Erzan’ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

25 milyon dolar dolandırıldılar

İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. İddianamede, mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan’ın kendilerine yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.