Fenerbahçe’den yeni Arda Güler operasyonu… Üç isim imzayı attı

Fenrebahçe aynı Arda Güler de olduğu gibi Gençlerbirliği'nin 15 yaşındaki üç genci Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin'i kadrosuna dahil etti.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sarı lacivertliler Ankara ekibine 200 bin euro ve sonraki satıştan yüzde 15 pay verecek.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği altyapısından Arda Güler’i 14 yaşında transfer etti. Futbolcu kısa zamanda büyük aşama göstererek önce Fenerbahçe’de 11 oynamaya başladı, bu sezonsa 20 milyon euro + 10 milyon euro bonus karşılığı İspanyol devi Real Madrid’e imza attı. Fenerbahçe, bu sezon yine Ankara ekibinin kapısını çaldı.

Hedefte Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin vardı. Üçü de 15 yaşında olan futbolcular Fenerbahçe’ye transferi oldu. Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Fenerbahçe’yle dört genç oyuncu için anlaştıklarını belirterek “Bir oyuncumuzun kendisi ve ailesi gitmek istemedi. Dolayısıyla Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin gitti. Futbolcular için Fenerbahçe’yle 200 bin euro karşılığında anlaştık. Fenerbahçe bu oyuncuları satarsa sonraki satıştan da pay hakkımız yüzde 15 olarak bulunuyor” dedi.

İddia: Real Madrid, Arda Güler'i depresyondan koruyorİddia: Real Madrid, Arda Güler’i depresyondan koruyor

Türkiye Futbol Federasyonunun resmi sitesindeki lisans bilgi bölümünde, üç oyuncunun da sarı-lacivertli takıma transfer olduğu ve amatör lisanslarının çıktığı bilgisi yer aldı.

Yiğit Evin U15’te gol ve asist kralı oldu

Geçtiğimiz sezon U16 liginde 17 gol 15 asist yapmayı başaran oyuncu, daha önceki sezonlarda da U14 ve U15’te gol ve asist kralı oldu, bu yıl Gençlerbirliği U17 takımında çıktığı 6 maçta 4 gol 6 asist yaptı. 25 Ocak 2008 Çankaya doğumlu olan Yiğit Evin, sağ ve sol kanat olarak görev yapıyor. 2018 yılında Gençlerbirliği alt yapısına giren 15 yaşındaki oyuncu 5 yıldır altyapının değişik kademelerinde görev yapıyor. Milli takım yetkililerince yakından takip edilen Yiğit, 1 kez U14, 2 kez U15 ve 1 kez de U16 milli takımlarında ay-yıldızlı formayı giydi.

Yiğit Evin sağ ve sol kanatta oynuyor.

Fenerbahçe’ye transfer olan genç futbolcular, ilk röportajlarını bu yıl başında vermişti. İsmini Fenerbahçe efsanesi ‘Sinyor’ lakaplı Can Bartu’dan alan Can Bartu Çığır, “Adımı en güzel şekilde temsil etmek ve Türk futbol tarihine bir Can Bartu ismi daha yazdırmak istiyorum” demişti. Yiğit Evin ise röportajında şunları söylemişti: “Fenerbahçe’ye gitmek gurur verici. Önceliğimiz Gençlerbirliği’ni, ailemizi ve Fenerbahçe armasını da en iyi şekilde temsil etmek. Fenerbahçe’de A takıma kadar çıkıp Gençlerbirliği altyapısındaki çocuklara da örnek olmak istiyoruz.”

Futbola Karabük’te başlayan ve 2019’da 11 yaşındayken yeteneği keşfedilip Gençlerbirliği’nin altyapısına transfer olan Utku Karakaya ise röportajında Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Luka Modric ile Kevin De Bruyne’ü örnek aldığını söyledi.

Murat Ülker, Acun Ilıcalı'ya sponsor olduMurat Ülker, Acun Ilıcalı’ya sponsor oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.