Unai Emery’nin kariyer maçı! Guardiola’nın boynu bükük

Premier Lig'de Aston Villa, Manchester City'i 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında 'Ben de varım' dedi. Bu, teknik direktör Unai Emery'nin vatandaşı Pep Guardiola'ya karşı kazandığı ilk maç oldu. Zirve yarışında Liverpool hata yapmadı. İşte sonuçlar...

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de hafta içi mesaisinin en önemli maçında lig dördüncüsü Aston Villa, üçüncü Manchester City’yi konuk etti. İki İspanyol teknik direktör Unai Emery ve Pep Guardiola’yı karşı karşıya getiren maçta üstün olan Birmingham takımıydı. City maçı öncesi iç sahada 13 maç arka arkaya kazanan Villa, rakibine karşı 90 dakika boyunca baskılı bir oyun sergiledi. City kalesine 22 şut çeken Emery’nin öğrencileri kendi kalelerine iki şuta izin verdi.

Unai Emery ilk kez Guardiola’ya karşı kazandı

74. dakikada Bailey’in golüyle öne geçen Aston Villa maçı 1-0 kazanmayı başardı ve 10 yıl sonra City’ye karşı galip geldi. Villa’nın iç sahada galibiyet serisi 14’e yükselirken gerek İspanya’da gerekse Premier Lig’de Guardiola karşısında hiç yüzü gülmeyen Unai Emery de şeytanın bacağı kırdı. Aston Villa, aldığı üç puanla 32 puana yükseldi ve 30 puanlı City’yi geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi.

Liverpool deplasman lanetini bozdu

Üç aydır deplasmanda galip gelemeyen ama buna rağmen lider Arsenal’in arkasında ikinci sırada bulunan Liverpool, ligin dibindeki Sheffield United maçında hata yapmadı. Bramall Lane’deki maçta 37’de Virgil van Dijk ve 90+5’te Dominik Szoboszlai Liverpool’a 2-0’lık galibiyeti getirdi. Böylece Liverpool’un dış sahada kazanamama serisi sona erdi. Puanını 34’e yükselten Jurgen Klopp’un öğrencileri, 36 puanlı lider Arsenal’i takibini sürdürdü. Ligin dibindeki Sheffield United ise 5 puanda kaldı.

Kaybedenler kulübünün maçında kazanan Manchester United

Transfere harcadıkları para göz önüne alındığında Premier Lig’de hayal kırıklığı yaşayan Manchester United ile Chealsea Old Trafford’a karşılaştı. Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’nde aynı ğrupta yer alan Manchester United’da Chealsea maçına damga vuran isim Scott Mc Tominay oldu. İskoç futbolcu, 19 ve 69’da attığı gollerle Kırmızı Şeytanlar’a üç puanı getirdi. 2-1 biten karşılaşmada Chelsea’nin tek sayısı 45. dakikada Cole Palmer’dan geldi. Erik ten Hag’ın öğrencileri aldıkları galibiyetle puanını 27 yaptı. Chealsea ise 19 puanda kaldı.

Bayern Münih İspanyol kanatla uçacakBayern Münih İspanyol kanatla uçacak

Avrupa’da alınan sonuçlar şöyle…

Premier Lig: Fulham – Nottingham Forrest 5-0

Crystal Palace – Bournemouth 0-2

Brighton – Brentford 2-1

Ligue 1: Marsilya – Lyon 3-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.