Naldo’nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan sürücüye dava

Antalyaspor futbolcusu Naldo’nun oğlu ve kayınpederi eylül başında meydana gelen bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Kazaya neden olan sürücünün 32 yıla kadar hapsi istendi.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin vefat ettiği kaza hakkında iddianame hazırlandı.

Antalyaspor futbolcusu Naldo hayatının en zorlu günlerini yaşadı. 7 Eylül 2023’te Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen bir kazada Naldo’nun 4 yaşındaki oğlu Davi, 65 yaşındaki kayınpederi Walter Tilatti ve kayınvalidesi Alexandra Nardy ağır yaralandı. Aynı kazayı motosiklet sürücüsü Cüneyt Eslik de yaralı olarak atlattı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Davi 16 Ekim’de, dedesi Tilatti ise 12 Aralık’ta yaşamını yitirdi. İki kişinin ölümüne yol açan kazaya karışan 23 yaşındaki sürücü Ferhat K. hakkında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Raporda sanığın suç tarihinde sabaha karşı 05.00’e kadar alkol aldığı ardından gittiği Konyaaltı sahilinde alkol almaya devam ettiği belirtildi. Ortalama 200 promil alkollü sürücü babasına ait 34 FG 4053 plakalı otomobili kullandığı sırada “Dur” levhası bulunmasına rağmen cadde üzerinde seyir halindeki Walter Tilatti idaresindeki 07 ACP 207 plakalı araca sol ön tarafından çarptığı aktarıldı.

Oğlunu kaybeden Naldo tekrar sahaya çıktı: Davi çok seviyorduOğlunu kaybeden Naldo tekrar sahaya çıktı: Davi çok seviyordu

İddianamede çarpmanın etkisiyle Davi’nin camdan fırlayıp kaldırıma düştüğü, Tilatti ve Nardy’nin ağır, çarpmanın etkisiyle yana savrulan aracın çarptığı motosikleti kullanan 37 yaşındaki Cüneyt Eslik’in ise orta derece yaralandığı bildirildi.

Sanığın alkollü olduğu için kaza anını hatırlamadığı vurgulanan iddianamede, “Sanık alkollü olarak ‘Dur’ levhası bulunan kavşağa durmaksızın ve yavaşlamadan hızlı şekilde girerek, maktul Walter Tilatti’nin idaresindeki araca çarpmıştır. Walter Tilatti’nin aracının da yan tarafında bulunan Cüneyt Eslik yönetimindeki motosiklete çarpmasıyla, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına’ sebebiyet vererek, üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Sanığın Davi Pereira ve dedesi Walter Tilatti ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle her bir maktul için 15’er yıl hapsi, Cüneyt Eslik ile Alexandra Nardy’in yaralanmasına yol açtığı için de her bir mağdur için birer yıl hapsi istendi.

Naldo: Katlandığımız acılar uyarı olsunNaldo: Katlandığımız acılar uyarı olsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.