Dünya o anları konuşuyor: Ukrayna’da köy meclisine el bombalı saldırı

Ukrayna'da köy meclisi toplantısında bir üye, el bombalarıyla saldırı düzenledi. Saldırıda bir kişi öldü, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı

Dünya 15 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Ukrayna’da köy meclisi toplantısı adeta kana bulandı. Ukrayna’nın Zakarpatye Oblastı’nın Keretskovskiy köyündeki yerel yönetim binasında toplantı düzenlenen kalabalık bir odada Serhiy Batrin isimli köy meclisi üyesi el bombasıyla saldırı düzenledi. Bir anda kana bulanan odada 1 kişi öldü, 6’sı ağır 26 kişi de yaralandı. Saldırganın motivasyonu henüz bilinmese de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin partisi  Halkın Hizmetkârı’nın (SN) üyesi olması dikkat çekti. Bu iddia da Transcarpathian gazetesinden Vitalii Glagola’ya ait. Glagola Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bombalı saldırıyı yapanın Kuşnitsa köyünde yaşayan, 12 Eylül 1969 doğumlu, ‘Halkın Hizmetkarı’ partisinden Keretsky köy meclisi üyesi Serhiy Batrin olduğunu yazdı.

Yayınlanan ve viral olan videoda, köy meclisi toplantısının olduğu toplantıya giren siyah pardesülü bir erkek, kapıya yaslanıp bir şeyler anlatmasının ardından ceplerinden çıkardığı bombaları sınıfın ortasına atıyor. Bombaların atılmasından kısa bir süre sonra bütün oda yangın yerine döndü.

Zelenski’nin partisine üye olduğu belirtilen Serhiy Batrin’in sosyal medya hesaplarında köy meclisi başkanını eleştirdiği birçok video yayınladığı belirtildi. Obozrevatel’de yer alan habere göre de toplantıda 2023’ün bilançosunun çıkarıldığı ve bu 2024 bütçesinin tartışıldığından bahsedildi. Yerel medyada, toplantı sırasında 2023 için ayrıntılı bir rapor talep ettiği belirtilen Batrin’in kendisine destek çıkan birini bulamayınca sinirlenerek ortamı terk ettiği kısa bir süre sonra da geri döndüğü bilgisi yer alıyor. Batrin geri döndükten sonra da saldırıyı gerçekleştiriyor.

Önce ‘öldü’ dendi, hayatta olduğu anlaşıldı

Yerel medyada yer alan haberlere göre, doktorlar saldırganı hayata döndürmek için epey uğraştı. Ulusal polisin ilk başta patlamada öldüğünü belirttiği saldırganın daha sonra hayatta olduğu ifade edildi.

Olayla ilgili silahların, mühimmatın veya patlayıcıların yasadışı kullanımı ile terör eylemiyle ilişkili anayasa maddeleri kapsamında soruşturma açıldı. Batrin, terör eylemi gerçekleştirmek suçundan malvarlığına el konulmasından 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Ukrayna, Moldova, Gürcistan AB’ye, Türkiye kenaraUkrayna, Moldova, Gürcistan AB’ye, Türkiye kenara

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.