Liverpool vurdu, vurdu olmadı… Arsenal emanetini geri aldı

Premier Lig’de Liverpool sahasında Manchester United’ı ağırladığı karşılaşmada rakip kaleye 34 şut atmasına rağmen duvarı aşamadı. Maç 0-0 bitti, Brighton’ı sahasında 2-0 yenen Arsenal yeniden zirveye çıktı.

Spor 18 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de haftanın maçı golsüz bitti.

Premier Lig’de 17. hafta heyecanı yaşandı. Pazar mesaisinde birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. Günün son maçı aynı zamanda haftanın en dikkat çekeniydi. Formsuz Manchester United haftaya lider giren Liverpool’a konuk oldu. Liverpool maça fırtına gibi girdi. Üst üste pozisyonlar üreten ekip toplam 15 şut attığı ilk yarıda Onana’yı aşamadı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Liverpool arkada boşluklar vermeye başladı. United ilk yarıya nazaran daha fazla pozisyona girerken yine de oyunun üstün tarafı net şekilde Liverpool’du. Bu üstünlük toplamda 34 şut, 2.35 gol beklentisiyle sonuçlandı ancak gol getirmedi. İki takım 0-0 berabere kaldı. Liverpool puanını 38’e yükseltti, United 28 puana geldi.

Maçın ardından iki takımın önde gelen isimlerinin açıklamaları dikkat çekti. Liverpool’un savunmacısı Virgil van Dijk “Manchester United bir puana sevinirken biz aldığımız bir puan nedeniyle sinirliyiz. Açıkçası Manchester United en iyi döneminde değil. Rakipler Anfield’a çıktığında bizim kalitemiz nedeniyle temkinli oynuyor. Ancak bu maçı kazanmamız gerekiyordu” dedi. Bu açıklamaya United efsanelerinden Roy Keane “van Dijk fazla kibirli ama unutmasın;  son 30 yılda sadece bir kez şampiyon olmuş bir takımda oynuyor!” diye yanıt verdi.

Premier Lig'de Tom Lockyer şokuPremier Lig’de Tom Lockyer şoku

Jürgen Klopp ise “Manchester United’a karşı bu kadar dominant bir Liverpool hiç hatırlamıyorum. 7-0’da bile bu kadar değildi. Bu maç ise 0-0 bitti. Muhtemelen bizden biraz daha iyi hissediyorlardır. Bir puan alabildik ve yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Erik Ten Hag ise “Geçen sezon Liverpool’a karşı ağır bir yenilgi almıştık. Tabii ki intikam almak istedik. İyi bir takımımız var ve bu sezondan bir şeyler çıkarabiliriz. Bir puan aldık ve bu puandan memnunuz çünkü Liverpool’un Anfield’da çok iyi bir grafiği var. Çok golcü bir takımlar ve her maçta gol atıyorlar ama biz bunu önledik” değerlendirmesi yaptı.

Chelsea’nin transfer politikası Premier Lig’de kural değiştirttiChelsea’nin transfer politikası Premier Lig’de kural değiştirtti

Topçular ikinci yarıda sonuca gitti

Evinde Brighton’ı konuk eden Arsenal daha üstün oynadığı ilk yarıda sonuca gidemedi. İkinci yarıya da kornerler kazanarak başlayan ekipte Gabriel Jesus 53. dakikada kilidi açtı. 87. dakikada Kai Havertz skoru 2—0’a getirdi ve Arsenal bu skorla maçı kazandı. Topçular puanını 39’a yükseltip geçen hafta indiği liderliğe geri yükseldi.

Premier Lig'in TV yayın hakları 6,7 milyar sterlin, Türkiye'de Süper Lig sadece 120 milyon dolar!Premier Lig’in TV yayın hakları 6,7 milyar sterlin, Türkiye’de Süper Lig sadece 120 milyon dolar!

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

West Ham United – Wolverhampton 3-0

Brentford – Aston Villa 1-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.