Galatasaray’ın kritik maçı! Cezalı hakem sürprizi

Galatasaray, şampiyonluk yolunda en önemli maçlarından birine Nef Stadı'nda Sivasspor karısında çıkıyor. TFF'nin internet sitesinden cezalandırıldığı duyurulan Arda Kardeşler, Süper Lig'e bu karşılaşmayla dönüyor.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ligin ilk yarısında oynanan maç Sivasspor'un 'ofsaytımsı' nedeniyle iptal edilen golü nedeniyle çok tartışılmıştı.

Süper Lig’de zirvedeki yerini korumayı hedefleyen Galatasaray, bugün Sivasspor karşısında hayati bir maça çıkıyor. Fenerbahçe’nin deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor’a hükmen galip geldiği haftada sarı kırmızılar aradaki 5 puanlık farkı korumak istiyor. Galatasaray, Giresunspor’a yenildikten sonra Süper Lig’de sahasındaki son 15 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu sezon sahasındaki maçlarda 36 gol atan sarı kırmızılılar kalesinde 15 gol gördü.

Nef Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadelede Galatasaray’da Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Fredrik Midtsjö, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular kart görmesi halinde ligin 36. haftasındaki Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray gelecek sezon kombinelerini şimdiden tükettiGalatasaray gelecek sezon kombinelerini şimdiden tüketti

İki takımın muhtemel 11’leri şöyle:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Oliveira, Torreira, Rashica, Mertens, Kerem, Icardi
Sivasspor: Ali Şaşal, Alaaddin, Camara, Appindangoye, Uğur Çiftçi, Robin, Charisis, Saiz, N’Jie, Gradel, Caicedo

Galatasaray ile Sivasspor, bugün oynayacakları maçla birlikte ligde 34. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 33 maçta Sarı-Kırmızılılar, 20 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Kırmızı Beyazlılar da 7 defa rakibini mağlup etti. Galatasaray’ın 70 golüne, Sivas 44 golle karşılık verdi.

Arda Kardeşler, ceza aldıktan sonra Süper Lig’e Galatasaray- Sivasspor maçıyla dönüyor.

Cezalı Arda Kardeşler’in Süper Lig’e dönüş maçı

Ligin ilk yarısında Sivas’ta oynanan maçta ev sahibi takımın nizami golü VAR hakemi Özgüç Türkalp’in “Ofsaytımsı var” diyerek devreye girmesiyle hakem Erkan Özdamar tarafından iptal edilmişti. TFF, tarihi bir karara imza atarak VAR kayıtlarını yayınlamış, Türkalp hakemliği bırakmıştı. Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu iki takımın maçına bu kez basın açıklamasıyla hatalı kararı nedeniyle maç yönetemeyeceği açıklanan Arda Kardeşler’i atadı. Türkiye Futbol Fedrasyonu’nun resmi sitesinden 22 Nisan’da yaptığı açıklamada şöyle denilmişti: “Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır. Bu süre içerisinde hakemlerimiz teknik ve mental olarak müsabaka alacak gibi hazırlıklarına devam edecektir. Makul bir dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirme yapılacaktır.”
İstanbulspor – Antalyaspor karşılaşmasında VAR’da bulunan Arda Kardeşler’di. İstanbulspor yönetiminin şikayeti sonucu ceza alan Arda Kardeşler 16 Mayıs’ta 1. Lig’de oynanan Pendikspor – Bandırmaspor maçıyla düdük çalmaya başladı. Süper Lig’de 35. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Arda Kardeşler lider Galatasaray’ın Sivasspor ile yapacağı karşılaşmaya atandı.

Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?

Arda Kardeşler’in Galatasaray karnesi

Arda Kardeşler, 13 kez Galatasaray’ın maçlarını yönetti. Bu karşılaşmalarda sarı kırmızılılar 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Kardeşler bu sezon sadece Galatasaray’ın 2-1 kaybettiği Kayserispor karşılaşmasında görev almıştı.

Haftanın hakemleri

Süper Lig’de maç yönetecek hakemlerse şöyle…

20 Mayıs

16.00 Kasımpaşa-İstanbulspor: Yaşar Kemal Uğurlu

19.00 Kayserispor- Alanyaspor: Yasin Kol

19.00 Galatasaray – Sivasspar: Arda Kardeşler

21 Mayıs

16.00 Ümraniyespor – Ankaragücü: Mete Kalkavan

19.00 Antalyaspor-Başakşehir: Cihan Aydın

19.00 Adana Demirspor-Beşiktaş: Mustafa Kürşad Filiz

22 Mayıs

20.00 Trabzonspor- Karagümrük: Turgut Doman

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.