Bagnaia’nın bacağı üzerinden motosiklet geçti: Günün sonunda Espargaro kazandı

Moto GP’de Katalonya Grand Prix’si olaylı geçti. İlk turda kaza yapan şampiyona lideri Francesco Bagnaia yerde kaldıktan sonra bacağının üzerinden motosiklet geçti. Günün sonunda yarışı kazanan isim Aprilia’dan Aleix Espargaro oldu.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Moto GP'deki olaylı günde Aleix Espargaro güldü.

Moto GP’de Katalonya heyecanı olaylı şekilde geride kaldı. Başlangıçla beraber başlayan kazalar korku dolu anlara sahne oldu. İlk turda gerçekleşen ve 4 motosikletin karıştığı kaza sonrası ikinci virajda bu kez şampiyona lideri Francesco Bagnaia’nın da içinde bulunduğu 5 motosiklet birden kaza yaptı. Bagnaia yerde kaldıktan sonra Brad Binder’ın motosikleti şampiyona liderinin bacağının üzerinden geçti. Bu anın ardından hemen kırmızı bayraklar sallandı ve yarış durdu. Acilen sağlık merkezine götürülen Bagnaia’nın bilincinin açık olduğu bilgisi geldi.

22 dakika sonra yeniden başlayan yarışta Jorge Martin lider, Aleix Espargaro ve Vinales ise takipteydi. Daha sonra Espargaro ve Vinales ikilisi yaptıkları ataklarla rakiplerini geride bıraktılar ve iki Aprilia sürücüsü olarak ilk iki sıraya yerleştiler. Espargaro yarışı galip bitirirken Vinales ikinci oldu. Oliveira ise podyumu tamamladı.

MotoGP: Britanya'da zafer Aleix Espargaro'nunMotoGP: Britanya’da zafer Aleix Espargaro’nun

Ducati sürücüsü Bagnaia bu sonuçlara rağmen 260 puanla liderliğini korudu. Jorge Martin 210 puanla ikinci sırada yer aldı. Şampiyonanın üçüncü sırasında ise 189 puanla İtalyan Bezzecchi var.

Avusturya'da Bagnaia'nın sprint zaferiAvusturya’da Bagnaia’nın sprint zaferi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.