Barcelona basketbolda tarihi zarar etti

Katalan basınında yer alan habere göre Barcelona Basketbol takımı geçen sezon 56,6 milyon Euro’luk bir zarara uğradığı belirtildi.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Barcelona'dan basketbolda rekor zarar.

Geçtiğimiz yaz koç Sarunas Jasikevicius’un yanı sıra Nikola Mirotic gibi önemli yıldızıyla yollarını ayıran Barcelona bütçesinde küçülmeye gitmeyi planlıyordu. Küçülmeye gidilmesine rağmen yaz döneminin sonunda çıkan tablo Katalan ekibinin işlerini zorlaştıracak gibi gözüküyor.

Barcelona’ya yakınlığıyla bilinen Katalan kaynak 2Playbook’un haberine göre Barcelona geçtiğimiz sezon 56,6 milyon euro zarar etti. Yıldız isimlerin feshedilen kontratları da iddia edilen bu zararın büyük boyutlara ulaşmasında önemli rol oynadı.

Savaş basketbolu da vurdu: EuroLeague'den iki maça ertelemeSavaş basketbolu da vurdu: EuroLeague’den iki maça erteleme

Katalan takımının basketbol şubesi 2022-23 sezonunu yaklaşık 28 milyon euro zarar ederek kapatmayı planlıyordu ancak beklenmedik gelişmeler basketbol şubesinin yüzde 88 daha fazla zarar etmesine yol açtı.

2023-24 sezonu için Barcelona’nın basketbol şubesinin yaklaşık 13.77 milyon euro zarar etmesi öngörülüyor. Bu hedef doğrultusunda Barcelona basketbol şubesinin bütçesini 37 milyon eurodan 30 milyona düşürdü.

Anadolu Efes sonunu getiremedi, Barcelona galibiyetle başladıAnadolu Efes sonunu getiremedi, Barcelona galibiyetle başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.