Anadolu Efes sonunu getiremedi, Barcelona galibiyetle başladı

EuroLeague’de 2023-24 sezonu perdesi açıldı. İlk hafta maçında Barcelona’ya konuk olan Anadolu Efes güçlü rakibine karşı sahadan 91-74 mağlup ayrıldı.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes'ten kötü açılış.

Son şampiyonu Real Madrid, yeni sezon favorileri belirsiz, birçok takımın kadro, bazı takımların koç değişikliğine gittiği, ilk aşamada tahmin edilmesi zor yepyeni EuroLeague sezonu dün akşam başladı. Açılışta, son yıllara damgasını vurmuş iki takım, koç değişikliğinin ardından yeni sayfalarını açıyorlardı. 2021 ve 2022’de zafere uzanan Anadolu Efes, Ergin Ataman sonrası dönemi Erdem Can’la, aradığı şampiyonluğa bir türlü ulaşamayan Barcelona ise Sarunas Jasikevicius sonrası Roger Grimau ile sezona başladı.

Maç karşılıklı basketlerle başladı. Efes’te yeni kaptan Shane Larkin ilk 5 basketin tamamına asist yaparken EuroLeague çaylağı uzun forvet Derrik Willis hem savunma hem hücumda etkili oldu. Diğer tarafta Barcelona potaya giderek üretkenlik sağlarken ilk periyot ev sahibi Barcelona’nın 22-19 üstünlüğüyle başladı. İkinci çeyrekte savunma sertliğini yakalayamayan Efes rakibinin potaya gidişlerine engel olamadı fark ilk bölümde açıldı. Ancak daha sonra dış şutlarla dengeyi sağlayan Erdem Can’ın öğrencileri devreyi 40-34 geride tamamladı.

Basketbol Ligi 'süper' başladıBasketbol Ligi ‘süper’ başladı

İkinci yarının başında Tibor Pleiss’ın dış şut performansıyla etkili olan Efes, Darius Thompson’ın ritim bulamadığı akşamda kısa katkısını Elijah Bryant’tan aldı. Bryant yalnızca 3. Çeyrekte 8 sayı üretti. Ancak Barça cephesinde de hücum ribauntlarıyla beraber Willy Hernangomez, Nico Laprovittola ve Alex Abrines’in skorer oyunları Blaugrana’yı yeniden öne taşıdı. Son çeyreğe 69-64’le girildi. Son çeyreğe çok daha iyi başlayan taraf Barça oldu. Jabari Parker 3 kez boş smaç imkanı buldu. Efes savunmada enerjiyi kaybedince hücumda da varlık gösteremedi. Son bölüme girerken fark çift hanelere çıktı. Son 5 dakika tempo düşerken Barça farkı açmayı sürdürdü ve sahadan 91-74 galip ayrılmayı başardı.

Willy Hernangomez maçı 18 sayıyla tamamladı. Vesely 16 sayı ve 7 ribaunt üretti. Nico Laprovittola 13 sayı, 5 ribaunt ve 8 asistle katkı sağladı. Efes cephesinde Shane Larkin 16 sayı ve 12 asist üretirken Bryant ve Jones’un 10’ar sayısı yetersiz kaldı. Anadolu Efes bir sonraki maçında 12 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Real Madrid’i ağırlayacak. Barcelona ise 13 Ekim Cuma 21.15’te Olympiacos deplasmanına çıkacak.

“Basketbolcu değil aktörsünüz”

Geceye damgasını vuran maçlardan biri Maccabi Tel-Aviv ve Partizan arasında oynandı. İsrail ekibi geçen sezon dörtlü finalin kıyısında dönen rakibini 96-81 mağlup etti. Henüz ilk yarıdan rakibine üstünlük kuran İsrail ekibinde Lorenzo Brown 22 sayı ve 8 asistle oynadı. Roman Sorkin ve Josh Nebo 14’er sayıyla oynadılar. Partizan’da Aleksa Avramovic 24 sayı atarken PJ Dozier ile Kevin Punter 11’er sayı üretti ancak yeterli olmadı. Takımının özellikle savunmadaki performansından memnun olmayan Zeljko Obradovic’in üçüncü çeyrekteki bir mola sırasında oyuncularına yaptığı serzeniş gecenin gündemine oturdu.

EuroLeague’de gecenin sonuçları:

Kızılyıldız – Asvel 94-73

Virtus Bologna – Zalgiris Kaunas 79-82

Bayern Münich – Alba Berlin 80-68

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.