Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Barcelona, İspanya Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında Real Madrid taraftarlarının başta James Nnaji olmak üzere birçok oyuncu ve kulüp görevlisine sataşmalarda bulunduğunu ve bazılarının ırkçı hareketler yaptığını açıkladı.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
James Nnaji'ye yapılan ırkçılığa başta kulüp, ardından koç Saras tepki gösterdi.

Sertaç Şanlı’nın da formasını giydiği Barcelona, İspanya Basketbol Ligi ACB’de şampiyonluğa uzandı. Real Madrid’i 93-82 yenerek seriyi 3-0’a getiren ekip, son galibiyeti Real’in evindeki Wizink Center’da aldı.

Kulüp, maçın ardından yapılan açıklamada maç öncesi salon girişinde bir grup Real Madrid taraftarının James Nnaji başta olmak üzere basketbolculara ve teknik heyete sözlü saldırıda bulunduklarını, ayrıca ırkçı hakaretler yaptıklarını ileri sürdü ve yaşananları kınadı.

Letonyalı dev Porzingis Boston’daLetonyalı dev Porzingis Boston’da

Litvanyalı koç Sarunas Jasikevicius da maç sonrası yaptığı açıklamalarda “Maçtan önce James Nnaji’ye yönelik yapılanlar hakkında konuşmak istiyorum. Çok üzücü, olmaması gerekir. Vinicius konusunda çok fazla konuşulduğunu duydum ve şimdi burada olanlar hakkında konuşmalıyız. Çünkü bu olaylar artık bitmeli” dedi.

Real Madrid’in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Jr, LaLiga’nın 35. hafta maçında Valencia deplasmanında neredeyse tüm stadyum tarafından ırkçı tezahürata maruz kaldı. Konu günlerce İspanyol sporunun gündemini meşgul etti.

Obradovic’ten Sırp taraftarlara sitem ve rica: Biz neden böyle olduk?Obradovic’ten Sırp taraftarlara sitem ve rica: Biz neden böyle olduk?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.