Roma’da evlilik böyle teklif edilir!

Roma'nın yıldızı Paulo Dybala, manken sevgilisi Oriana Sabatini'ye Aşk Çeşmesi'ne para atarken evlilik teklifi etti.

Spor 2 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Dybala'nin evlilik teklifi yaptığı yer Aşk Çeşmesi olarak biliniyor.

Roma’nın Arjantinli yıldızı Paulo Dybala, manken sevgilisi Oriana Sabatini’ye evlenme teklifi etti. Çiftin bu özel an için seçtiği mekan ise Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi oldu. Dybala’nın para atarken Arjantinli kız arkadaşına evlenme teklifi etmesi ise akla 1954 yılında çekilen ‘Çeşmedeki Üç Para’ filmini akla getirdi.

Aşk Çeşmesi’ne niye para atılır?

Türkçe’de Aşk Çeşmesi olarak da anılan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), Roma’nın en turistik mekanları arasında yer alıyor. 18. yüzyılda dönemin Papa 12. Clemente tarafından yaptırılan Trevi Çeşmesi, Federico Fellini’nin ‘Tatlı Hayat’ (La Dolce Vita) filminin de katkısıyla popülerliğine kavuştu. 1954 yapımı ‘Çeşmedeki Üç Para’ filmiyle şu efsane yayıldı: Çeşmeye bir bozuk para atarsan Roma’ya döneceksin. İki bozuk para atarsan çekici birine aşık olacaksın. Üç bozuk para atarsan tanıştığın bu kişiyle evleneceksin. Filme göre isteğin gerçekleşmesi için bozuk parayı sağ elinizle sol omzunuzun üzerinden atmak gerekiyor. Çeşmeye atılan ‘dilek paraları’ haftada üç kere toplanıyor ve bir seferde yaklaşık 8 bin euro çıkarılıyor.

Zaniolo: Roma'da 10 numarayı kabul etmezdimZaniolo: Roma’da 10 numarayı kabul etmezdim

Dybala’nın Roma performansı

2022-2023 sezonunda Juventus’tan Roma’ya transfer olan Paulo Dybala, geçtiğimiz 2 sezonda 45 maça çıktı. Dybala, Roma formasıyla 20 gol atarken 9 asist yaptı. Arjantinli futbolcunun ismi yaz transfer döneminde Galatasaray ile anılmıştı. Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur’un, Arjantinli 10 numarayı Şampiyonlar Ligi için çok istediği basına yansımıştı.

Fenerbahçe kara haberi resmen verdi: Becao ve Fred...Fenerbahçe kara haberi resmen verdi: Becao ve Fred…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.