Yılmaz Güney’in kaçış hikayesi film olacak

Yılmaz Güney'in yurtdışına kaçış hikayesi yıllardır gizemini koruyor. Farklı hikayeler anlatılıyor. O hikayelerden biri de Edi Hubschmid'e ait. Yönetmen Cihan İnan, Hubschmid'in anlattığı hikaye üzerinden Güney'in yurtdışına çıkışını anlatan bir filmin hazırlıklarına başladı.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yılmaz Güney’in 1981’de Isparta Yarı Açık Cezaevi’nden bayram iznine çıkıp Kemer’den yurtdışına çıkması yakın tarihimizin gizemli olaylarından biridir. Yıllar içinde farklı kişiler farklı hikayeler anlatıldığı için de hep gizemini korudu bu kaçış hikayesi. Anlatılan hikayelerden biri de Edi Hubschmid’e ait.

Yapımcı Hubschmid, ‘Yol- Sürgün Hikayesi’ adlı kitapta bu kaçış hikayesini anlatmıştı. İşte o kitapta anlatılanlardan yola çıkılarak Yılmaz Güney’in kaçış hikayesinin filmi çekileceği duyuruldu.

Ugly King Production’dan yapılan açıklamaya göre, yapımcılığını Kazım Çarman, yönetmenliğini Cihan İnan’ın üstleneceği filmin çalışmalarına yakın zamanda başlanacak.

Hubschmid Yol’un yapım şirketlerinden Cactus Film’dendi ve Yol’un 1981 yılının Ocak- Nisan ayları arasında yapılan çekimleri sonrasında 25 bin metrelik filmin negatiflerini kara yolu ile Türkiye’den gizlice çıkaranlardan biri olarak biliniyor.

Ahmet San açıkladı: 'Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda'Ahmet San açıkladı: ‘Yılmaz Güney projesinden sorunlar halledidi, çok güzel bir film yolda’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.