Fenerbahçe ‘Madar’da kısmi görme kaybı var’ dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttu

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a konuk olduğu Basketbol Süper Lig maçında sarı-lacivertlilerin gardı Yam Madar’a tribünden atılan yabancı maddelerden biri isabet etti. Fenerbahçe oyuncunun sağlık durumuyla alakalı açıklama yayınladı.

Spor 3 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yam Madar'da kısmi görme kaybı oluştu.

Basketbol Süper Lig’de haftaya lider başlayan Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanından 68-64 mağlup ayrıldı. Karşılaşma 15 bin Beşiktaş taraftarının önünde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynandı. Maçın ilk yarısına damgasını Beşiktaş taraftarının küfürlü tezahüratları, bu tezahüratlardan ötürü yapılan anonslar damga vurdu. Devrenin sonuna doğru Beşiktaş taraftarının sahaya attığı yabancı maddelerden biri Fenerbahçe gardı Yam Madar’ın gözüne geldi. Oyuncu ilk anda soyunma odasına giderken ikinci yarıda maça devam etti. Öte yandan taraftar olaylarına rağmen tribünler boşaltılmadan karşılaşma sürdü, Beşiktaş kazandı Fenerbahçe bu sezon ligde ikinci kez yenildi.

Fenerbahçe, Madar’ın sağlık durumuyla alakalı açıklamada “Karşılaşma sonrasında sporcumuzda kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur. Yam Madar’ın durumu, yapılacak ileri tetkikler sonucunda netleşecektir.  Oyuncumuz Yam Madar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” dendi.

Olaylı derbide Kartal uçtu, Kanarya yaralandıOlaylı derbide Kartal uçtu, Kanarya yaralandı

Sarı-lacivertlilerin paylaşımında maçla alakalı olarak “Bir basketbol maçında yaşanan tüm bu olaylardan hareketle; Maçın her anında edilen küfürler bir yana tribünlerden atılan sayısız cisimle de sahadaki tüm bireylerin sağlığını tehdit eden bir ortam oluşmuştur. Bu ortamı oluşturanları ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasına sebebiyet verecek noktaya gelmesine rağmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kınıyoruz. Asıl ve birincil sorumluluğu, spor alanlarında bu yaşananların hiçbir şekilde olmamasını, oluşması halinde ise ivedilikle son bulmasını sağlamak olan, başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm kişi ve kurumlardan; bu ortama sebebiyet veren şahıs ve şahısların tespit edilip gereken cezaların verilmesini, Benzer utanç verici olayların tekrar etmemesi için en sert tedbirlerin alınmasını ve uygulanmasını bekliyoruz” açıklaması yapıldı.

Beşiktaş cephesinden bu açıklamaya yanıt gecikmedi. Olanların tasvip edilmediği söylenirken “Rakip takımın şube yöneticisi, nezaketen kendilerine ayrılan saha içi koltuklara talimatlara aykırı olarak kendi takım formasını giymiş bir şekilde gelmiş ve taraftarlarımızın dikkatini kendi üzerine çekmiştir. Akabinde saha kenarından takımımızın momentumu eline aldığı ve farkı açtığı dakikalarda abartılı bir şekilde hakemlere itiraz ederek taraftarlarımızı tahrik etmeye çalışmış ve istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur. Rakip takım yöneticisinin örnek olması gerektiği yerde taraftarlarımızı tahrik edici davranışlarda bulunması kendi sporcusunun yaralanmasına sebebiyet vermiştir.” sözleri kaydedildi.

Fenerbahçeli yöneticiler Burak Çağlan Kızılhan ve Sertaç Komsuoğlu görüntüdeki kıyafetlerle maçtaki yerlerini aldılar.

Açıklamanın devamında Sertaç Komsuoğlu hakkında “Malum şahsın siyah-beyazlılarımızın başarısını gölgelemeye çalışması ve küçük oyunlar peşinde koşması temsil ettiği camiaya da yapılmış bir ayıptır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki bu olaylar asla tasvip ettiğimiz davranışlar değildir. Türk sporunun gelişmesi ve örnek teşkil etmesi için yetkilileri, tasvip etmediğimiz bu olaylara neden olanlara gerekli cezaların verilmesi hususunda göreve davet ediyoruz” sözleri yer aldı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.