Nuri Şahin Süper Lig tarihine geçti… Bonservis ödenen ilk Türk hoca

Antalyaspor’dan ayrılarak Alman devi Borussia Dortmund ile anlaşan Nuri Şahin hem Süper Lig hem de Akdeniz ekibinin tarihine geçti. Şahin için Bundesliga ekibi 500 bin euro bonservis ücreti ödeyecek.

Spor 30 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Nuri Şahin, Antalyaspor futbolcularıyla vedalaştı.

Ani bir kararla Antalyaspor’dan ayrılan ve Alman devi Borussia Dortmund ile anlaşma sağlayan Nuri Şahin, ortaya koyduğu performansın yanı sıra hem Süper Lig hem de kulüp tarihine geçmeyi başardı. 2021-2022 sezonunda futbolculuğu bırakarak hoca olan Şahin, Antalyaspor’a bonservis getirisi sağlayarak ayrılacak ve tarihe geçecek.

Antalyaspor kasasına 500 bin euro girecek

Nuri Şahin’in sözleşmesinde bulunan 500 bin euro’luk serbest kalma maddesini kullanacak Dortmund, bu bedeli Antalyaspor’a ödeyecek. Transferin resmiyet kazanmasının ardından Nuri Şahin, Antalyaspor tarihinde ilk kez bonservis bedeli getiren hoca olacak.

Nuri Şahin'den yılın transferi: Borussia Dortmund'a gittiNuri Şahin’den yılın transferi: Borussia Dortmund’a gitti

İlk bonservis Skibbe’den geldi

Süper Lig tarihinde bonservis geliri sağlayan ilk teknik dirketör Michael Skibbe’ydi. O dönem Süper Lig’de yer alan Eskişehirspor’da başarılı bir performans sergileyen Skibbe, 250 bin Euro ödenerek Hertha Berlin tarafından transfer edildi. Nuri Şahin, Süper Lig’den Almanya’ya bonservisle giden ikinci hoca oldu.

Antalyaspor’da en uzun yenilmezlik serisinin sahibi

İlk olarak futbol sorumlusu olarak Antalyaspor’da görev alan Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlılar’ın Süper Lig’de bir sezonda en uzun yenilmezlik serini gerçekleştiren hocası oldu. 2021/22 sezonunda bu başarıyı yakalayan Şahin, 14 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

Nuri Şahin: Arda’ya tavsiye verecek kişiler biz değilizNuri Şahin: Arda’ya tavsiye verecek kişiler biz değiliz

Rekor satışlara imza attı

Antalyaspor, Nuri Şahin döneminde iki kez satış rekoru kırdı. 2022-2023 sezonu öncesi Doğukan Sinik’i 4 milyon euro karşılığında Hull City’ye satan Kırmızı-Beyazlılar, ilk satış rekorunu kırdı. Bu sezon başında bu kez Haji Wright’ı Coventry City’ye gönderen Akdeniz ekibi, 9 milyon euro’yu kasasına koyarak rekorunu yeniledi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.