TFF’de skandallar bitmez: İkinci yan hakem vakası

Futbol Federasyonu, Ümraniyespor-Bodrum FK maçında görev alacak yardımcı hakem Baran Eraslan’ın sakatlanması nedeniyle yerine Kemal Elmas'ı atadı. Ancak Eraslan, TFF'nin açıklaması sonrası şok bir şekilde emekli olduğunu duyurdu.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Baran Eraslan'dan enteresan karar.

Gün geçmiyor ki Türk futbolunda bir gariplik daha yaşanmasın… Bu kez Futbol Federasyonu’nun sakatlığını sebep göstererek maçtaki görevinden aldığı hakem emeklilik kararı açıkladı.

TFF, “Trendyol 1. Lig’de 3 Şubat 2024 tarihinde oynanacak olan Ümraniyespor – Bodrum FK müsabakasının yardımcı hakeminde değişiklik yapılmıştır. Dijital atama ile görevlendirilen yardımcı hakem Baran Eraslan’ın sakatlanması nedeniyle yerine Kemal Elmas atanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurur, hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” şeklinde bir duyuru yaptı.

Galatasaray'a Samsun'da 11 dakika yettiGalatasaray’a Samsun’da 11 dakika yetti

Söz konusu Baran Eraslan bu açıklamanın hemen ardından “2000 yılında başlamış hakemlik hayatıma bugün itibarıyla nokta koymuş bulunmaktayım. Üzerimde hakkı büyük olan başta ailem olmak üzere tüm hocalarıma, dostlarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hak, hukuk bilmeyen adaletten yoksun büyüklerime de ayrıca teşekkür ediyorum” duyurusunu paylaştı.

İzmir bölgesi hakemi Eraslan üç tanesi Süper Lig maçı olmak üzere kariyeri boyunca toplam 178 maçta görev aldı. Kariyerindeki ilk profesyonel maça 24 Eylül 2006 tarihinde çıkan Eraslan, son olarak 27 Ocak 2024’te 1. Lig’de Manisa FK-Erzurumspor maçında bayrak kaldırmıştı.

Başkanlar ders almıyor... Murat Sancak hakem odasını basmış!Başkanlar ders almıyor… Murat Sancak hakem odasını basmış!

Kemal Yılmaz’ı hatırlattı

Yardımcı hakem olarak Süper Lig seviyesinde uzun yıllardır bayrak kaldıran deneyimli Kemal Yılmaz kasım ayı başında emekli olduğunu duyurdu. Yılmaz bunun gerekçesini Fenerbahçe-Hatayspor maçında verdiği penaltı kararı sonrası VAR’dan dönen pozisyon olduğunu belirtti. Deneyimli hakem, görev beklentisi içinde olduğu halde iki hafta üst üste maç alamaması sonrası istifa ettiğini söyledi. İstifa açıklamasında “Bu gelişmeler ışığında ve olağan teamüllere uygun şekilde, bu hafta yapılacak olan maçlarda görev beklentisi içinde olmam son derece doğalken; ne yazık ki bu gerçekleşmemiştir. Elbette, hakem atamalarını yapmak Merkez Hakem Kurullarının takdirindedir. Ancak, bu tasarrufun tartışmalara yola açan ve doğru karar verildiği genel kabul gören bir maçın hemen ertesinde olması; bende, pozisyonun Merkez Hakem Kurulu tarafından ‘yanlış’ olarak değerlendirildiği izlenimi doğurmuştur. Bu davranış şekli tüm hakem camiası tarafından bilinen bir gerçektir. Yapılan uygulamayı, sadece tarafıma karşı yapılan bir haksızlık ve hakem atama kriterlerine karşı tutarsızlık ve aykırılık olarak değil; tüm hakemlerin sahada yönetmelikler dahilinde özgür, tarafsız ve adil karar verme süreçlerini engelleyici veya zorlaştırıcı bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum” demişti.

Federasyon daha sonra Yılmaz’ın halihazırda yaş haddinden emekliliğinin yaklaştığını ifade eden bir açıklamada bulunup, Yılmaz’ın açıklamasındaki noktaları yalanlayan bir duyuru yayınlamıştı. Ancak eski hakem bu duyuruya da kişisel sosyal medya hesaplarından cevap vererek TFF’ye karşı çıkmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.