Film izleyip eşini katleden kocanın cezai ehliyeti yokmuş

İstanbul’da Volkan Yüksekova eşi Gülistan’ı ‘Deccal’ filmini izledikten sonra 42 bıçak darbesiyle katletti, ifadesinde “İçimdeki ses öldür dedi” diye konuştu. Hastanenin raporu üzerine iddianamede ‘akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri’ talep edildi

Gündem 8 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Volkan Yüksekova ve Gülistan Yüksekova

Volkan Yüksekova İstanbul’da dört çocuğunun annesi eşi Gülistan’ı 42 bıçak darbesiyle katletti. Kan donduran cinayetle ilgili detaylar tüyler ürpertti: Katil Volkan Yüksekova’nın eşini Deccal filmini izledikten sonra Allah olduğunu düşünerek öldürdüğü belirlendi. Cani kocanın ifadesi de şaşkına çevirdi: İçimdeki ses öldürmem gerektiğini söyledi.

Korkunç cinayet İstanbul Çekmeköy’de geçen yıl şubat ayında meydana geldi. Volkan Yüksekova (34) dört çocuğunun annesi 27 yaşındaki eşi Gülistan Yüksekova’yı bıçaklayarak öldürdü. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinayetle ilgili yürüttüğü soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede Volkan Yüksekova ve Gülistan Yüksekova’nın arasında problemler olduğuna dikkat çekildi. Olay günü de öldürülen kadın dört çocuğu, şüpheli ve kayınvalidesiyle şüphelinin kız kardeşi Gülcan S.’nin evine gitti.

Pınar’ın katilinin cezai ehliyeti varPınar’ın katilinin cezai ehliyeti var

‘Ben peygamberim, ben Allah’ım’ diye dolaşıyormuş

Kız kardeş Gülcan S.’nin ifadesine göre son günlerde tuhaf tavırlar sergileyen Volkan Yüksekova devamlı olarak “Ben Allah’ım, ben peygamberim” diyordu. Volkan Yüksekova’ya iyi gelmesi için yakınları internetten dua açarak okumaya başladı. Ardından maktul Gülistan Yüksekova acıktığını söyleyerek mutfağa gidip yemek hazırladı.

Salona sofra kurup yemek yemeğe başlayan aile Volkan Yüksekova’nın mutfaktan aldığı bıçakla yanlarına gelmesiyle korkup paniğe kapıldı. Aniden eşini bıçaklamaya başlayan şüpheliyi gören anne Ürkiye Yüksekova ve kardeşi Gülcan S. engel olmaya çalışsa da fayda etmedi. Anne kız da bıçak darbelerine maruz kalarak yaralandı.

Cinayetten önce ‘Deccal’ filmini izlemiş

Oğlunun saldırısıyla neye uğradığını şaşıran Ürkiye Yüksekova ifadesinde oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu, ancak iki aydır uyuşturucuyu bırakıp namaza başladığını, gelini Gülistan’dan öğrendiği kadarıyla son üç gündür oğlunun sürekli “Deccal” isimli filmi izlediğini, “Ben Allah’ım, hepimizin sonu gelecek, deprem olacak, hepimiz öleceğiz” dediğini söyledi. Gelinini öldürüpe kendisini de yaralayan öz oğlundan şikayetçi oldu.

Volkan Yüksekova’nın annesi Ürkiye Yüksekova

İddianamede maktul Gülistan Yüksekova’ya ait Adli Tıp raporuna da yer verildi. Raporda talihsiz kadının vücudunda 42 adet kesici delici alet yarası tespit edildiği, bunlardan sekizinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Anne Ürkiye Yüksekova’nın doktor raporunda ise kadının basit tıbbi müdahaleyle giderilecek şekilde yaralandığı kaydedildi.

İçimdeki ses ‘karını öldür’ diye talimat verdi

Volkan Yüksekova savunmasında herhangi bir psikolojik tedavi görmediğini, son iki aydır mescide gittiğini, sürekli kafasında bazı sesler döndüğünü, içindeki seslerin sürekli kendisine talimat verdiğini, içindeki sesin eşine bıçak saplaması gerektiğini söylediğini, eşini nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını, eşi ile aralarında bir problem olmadığını söyledi.

Soruşturmaya Erenköy Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesi’nin şüpheli hakkında yazdığı sağlık kurulu raporu damga vurdu. Raporda şüphelinin gözlem altına alınması gerektiği ve cezai ehliyetinin olmadığı bildirildi. Savcılık soruşturma sonucunda şüphelinin yaşadığı psikolojik bunalım sebebiyle eşini canavarca hisle ve eziyet çektirerek toplam 42 bıçak darbesiyle yaralayıp öldürdüğünü vurguladı.

Akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri

İddianamede şüpheli Volkan Yüksekova’nın “Eşi canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme,” “üstsoya karşı silahla basit yaralama” ve “kardeşe karşı silahla basit yaralamaya teşebbüs” suçlarını işlediğine dair yeterli şüphe görüldüğü ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ve üç yıla kadar hapisle cezalandırılması gerektiği belirtilse de sağlık kurulu raporu gözetilerek ceza verilmesine yer olmadığı gerekçesiyle akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerine karar verilmesi talep edildi.

Samuray kılıçlı katil için “Cezai ehliyeti tam” raporuSamuray kılıçlı katil için “Cezai ehliyeti tam” raporu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.