Hezarfen Ensemble İstiklal semalarında, Sertab Erener sahnede

Bir hafta sonuna daha kavuşmanın saadeti içimizde. Özellikle İstanbul temposundan pek bir şey kaybetmeden konserlere evsahipliği yapmaya devam ediyor. Rotamıza İstiklal'den başlıyoruz.

Kültür Sanat 15 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Günler uzuyor, kış, pek de göstermediği etkisini yitiriyor. Yine de havalara aldanıp ince giyinmemekte fayda var. Zira konserler sizsiz olmaz. Vakit kaybetmeden bu hafta sonu radarımıza takılan konserlere göz atalım. İlk durağımız aslında İstanbul’da her şeyin başladığı yerde, İstiklal Caddesi’nde.

-Bu akşam İstiklal Caddesi’ndeki Borusan Müzik Evi, ‘Yok mu, Var’ adlı konserleriyle Hezarfen Ensemble‘yi ağırlıyor. Türkiye’nin önde gelen çağdaş müzik topluluğunun bu özel konserini kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

-İstiklal Caddesi’nden Beşiktaş’a uzanalım. If Performance Hall’da gecenin konuğu Peyk.

-Barbaros’tan yukarıya uzandığımızda Zorlu PSM’de dikkat çekici konserler bizi bekliyor. Bunlardan biri de touché’deki Kerem Görsev Trio konseri.

-Aynı saatlerde Zorlu PSM’nin %100 Studio sahnesinin konukları ise alternatif müziğin sevilen sesleri Seda Erciyes ve Tuğçe Şenoğul.

-Bu akşamın Anadolu yakasındaki en iddialı buluşması ise Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Mayıs ayında İsveç’te düzenlenecek Eurovision’a davet alan Sertab Erener sahnede.

Gelelim cumartesi akşamı İstanbul’un öne çıkan etkinliklerine.

-Bostancı Gösteri Merkezi ile devam edelim. Gecenin duygusal konserinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner sahnede. Özkan Uğur’un olmadığı bu duruma alışmak çok zor…

-Anadolu yakasından Beyoğlu’na uzanalım. Şişhane’deki Salon İKSV, Türkiye’nin en önemli darkvawe topluluklarından Jakuzi‘yi ağırlıyor.

-Birkaç dakika mesafedeki Blind’da gecenin konuğu ise Hey Douglas.

-CRR Konser Salonu’nda ise keman sanatçısı Alican Süner ve çellist Miguel da Silva sahnede.

-Zorlu PSM’de gecenn öne çıkan ismi Selen Beytekin Project.

-Şimdi İstanbul merkezinden biraz uzaklaşalım. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merlezi cumartesi akşamı Ayşegül Aldinç konserine evsahipliği yapıyor.

-Eskişehir’e baktığımızda ise cumartesi akşamı Tüyap Fuar Alanı’nda Dolu Kadehi Ters Tut konserini görüyoruz.

 

Mabel Matiz ve Zeynep Bastık'tan düetMabel Matiz ve Zeynep Bastık’tan düet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.