İstanbul’da ekmeğe zam kararı alındı, sırada bakanlık izni var

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) meclis toplantısında alınan kararla İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı maliyet artışları gerekçesiyle yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye çıkarıldı. Yeni tarifeye Ticaret Bakanlığı'nın onay vermesi gerekiyor.

Ekonomi 10 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ekmek fiyat tarifesi son olarak Aralık 2023’te güncellenmiş, 210 gram ekmek için azami fiyat 8 TL olarak belirlenmişti.

İstanbul’da ekmeğe zam kararı alındı. Istanbul Ticaret Odası Meclisi’nin mayıs ayı toplantına sunulan kararda “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer alan un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar sonucunda ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur” ifadelerine yer verildi. İTO Meclisi’ne sunulan ve kabul edilen ekmekte yeni fiyat tarifesinin yürürlüğe girebilmesi için Ticaret Bakanlığı’nın onayı gerekiyor.

Ekmek fiyat tarifesi son olarak Aralık 2023’te güncellenmiş, 210 gram ekmek için azami fiyat 8 TL olarak belirlenmişti.

Bakanlık izin verdi, Ankara'da ertelenen ekmek zammı geldiBakanlık izin verdi, Ankara’da ertelenen ekmek zammı geldi

Ekmek ve simit fiyatına zam izni Ticaret Bakanı’ndan gelecekEkmek ve simit fiyatına zam izni Ticaret Bakanı’ndan gelecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.