Sporda pazar mesaisi: Luka Doncic Dallas’ı konferans finaline taşıdı

NBA'de Batı Konferansı yarı final serisi altıncı maçında Dallas Mavericks, Oklahoma City Thunder'ı mağlup etti ve seriyi noktaladı. İşte sporun pazar gününden öne çıkanlar.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Dallas Mavericks, kritik beşinci maçta aldığı galibiyetin ardından Oklahoma City Thunder’ı seriyi kapatmak için sahasında ağırladı. Büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısı sonunda 24-6 seri yakalayan Thunder farkı 17 sayıya kadar çıkardı. İkinci yarıda toparlanan Mavericks farkı yavaş yavaş kapattı. Son periyotta iyi savunma yapmayı sürdüren Mavs rakibinin dış şutları da kaçınca öne geçme fırsatını değerlendirdi. Shai Gilgeous Alexander önderliğindeki OKC pes etmedi ve son hücuma önde girmeyi başardılar. Ancak PJ Washington’a üç sayılık atış esnasındaki faul iki saniye kala Dallas’a öne geçme imkanı verdi. Dallas bu şansı değerlendirdi. Washington üçte iki attı, skor 117-116’ya geldi ve Dallas maçı böyle kazanıp 4-2’lik seri sonucuyla adını konferans finaline yazdırdı.

Dallas’ta Luka Doncic 29 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistle triple double yaptı. Luka Doncic art arda üçüncü kez triple-double yaparak NBA tarihinde play-off’ta üç veya daha fazla seri elde eden 5. oyuncu oldu. Kyrie Irving ve Derrick Jones Jr 22’şer sayı ürettiler. Kenardan gelen Dereck Lively 12 sayı ve 15 ribauntluk değerli bir katkı verdi. Konferans lideri Oklahoma’da Shai’nin 36 sayılık performansı seriyi yedinci maça taşımaya yetmedi.

Marco Reus’tan Dortmund taraftarına kıyak

12 yıldır formasını giydiği Borussia Dortmund’dan ayrılacağını açıklayan ve takımıyla son maçına çıkan Marco Reus, evi Signal Iduna Park’taki son maçı ardından Dortmund taraftarlarını unutmadı. Marco Reus, Signal Iduna Park’taki son maçında tüm Dortmund taraftarlarına bira ısmarladı. Signal Iduna Park’ta bir biranın fiyatının 4,90 euro olduğu belirtilirken bu cömertliğin Reus’a maliyeti tahminen 120 bin 270 euro oldu. Elbette bu paranın Reus’un mu yoksa kulübün mü cebinden çıktığı bilinmiyor ancak stadyumda bira satışının yapıldığı bankolarda oyuncunun imzasının olduğu kağıtlar yer aldı. 

Nunnally ve Lazarevic soyunma odası koridorlarında karşı karşıya

Partizan ve Kızılyıldız rekabeti Balkan sporunun en öne çıkan rekabetlerinden biri. İki Sırp ekibi bugünlerde ABA Ligi final serisinde karşı karşıya geliyorlar. Seride 2-0 geride olan Partizan bu akşam Kızılyıldız’ı ağırlayacaktı. Üçüncü maç öncesi Stark Arena’daki şut idmanı seansları arasında bir olay yaşandı. Partizan’dan James Nunnally, Kızılyıldız’dan Lazarevic ile birbirine girdi. İkiliyi iki takımın diğer oyuncuları zorlukla ayırdılar. Kızılyıldız kulübünden yapılan paylaşımda Lazarevic’in sol gözünün altındaki darp izi dikkat çekti. İlerleyen dakikalarda olayın gelişime dair bir video, Sırp yayın organı Telgraf aracılığıyla medyaya düştü.

Hamide Doğangün dünya üçüncüsü oldu

Hamide Doğangün’den bronz madalya.

Japonya’da düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Hamide Doğangün, kadınlar 800 metre T53 kategorisinde 2 dakika 10.42 saniyelik süresiyle 3’üncülüğü elde etti ve bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Antalya’da şampiyon Duru Söke

W15 Antalya Turnuvası’nda mücadele eden 18 yaşındaki milli tenisçi Duru Söke finale yükseldiği turnuvanın şampiyonluk maçında İtalyan Federica Urgesi’yle karşılaştı. Rakibini 3-6, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-1 yenen Duru, profesyonel kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu elde etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.