İstanbul’da üçüncü dalga 1 Mayıs operasyonu: 27 kişi gözaltında

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamasından önce Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyenlerle ilgili ev baskınları ve gözaltılar sürüyor. Polislere “taş ve sopayla saldırıda bulunduğu” iddiasıyla sonradan tespit edilen 39 kişiden 27'si gözaltına alındı.

Gündem 21 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
1 Mayıs İstanbul

İstanbul’da gergin geçen 1 Mayıs’ın yankıları sürüyor. Anayasa Mahkemesi’nin 1 Mayıs’ta Taksim’in yasaklanamayacağına ilişkin kararının ardından bu yıl sendikalar kutlama için Taksim’i adres gösterdi. Taksim’e yürümek üzere Saraçhane’de toplananları yüksek mahkeme kararına rağmen polis barikatı karşıladı. Saatler süren bekleyişin ardından grupla polis arasında arbede çıktı ve polis kutlama için toplananlara müdahale etti.

1 Mayıs için ikinci operasyon: 12 kişi daha gözaltına alındı1 Mayıs için ikinci operasyon: 12 kişi daha gözaltına alındı

1 Mayıs günü 217 eylemci gözaltına alındı, 38’i tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 1 Mayıs kutlamaları için toplananlarla polis arasındaki arbedede yedi polisin yaralandığını, çok sayıda kalkan, telsiz, kask ve gaz maskesinin zarar gördüğünü duyurdu. 5 Mayıs’ta 11 kişi daha aynı soruşturmada ev baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklandı ve toplam tutuklu sayısı 49’a yükseldi.

Bugün 1 Mayıs için üçüncü dalga ev baskınları oldu. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 39 kişiden 27’si sabah saatlerinde gözaltına alınırken 12 kişi aranıyor. Gözaltına alınanlar “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “kamu görevlisine mukavemet”le suçlanıyor.

1 Mayıs'ta Taksim için barikatları zorlayan 38 kişi tutuklandı1 Mayıs’ta Taksim için barikatları zorlayan 38 kişi tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.