Böyle olur K-pop yıldızının asker karşılaması: Bin hayranına sarıldı

K-pop fenomeni BTS grubu iyesi Jin zorunlu askerlik görevinden döndü, hayranları bayram havasında. Özellikle çekilişle Jin'e sarılma hakkı kazanan bin hayranı...

Popüler 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Jin aralık 2022'de gittiği askerden bayram havasında döndü.

K-pop müziğinin en ünlü grubu BTS üyesi Jin 18 aylık zorunlu askerliğini tamamlamasının ardından sivil hayata döndü. 31 yaşındaki Jin grubun en büyük üyesi. Askerlik görevini ilk tamamlayan Jin oldu. Diğer altı üye hala askerde, haziran 2025’te grup üyelerinin yeniden bir araya gelecek.

Terhis sonrası başkent Seul’de hayranlarıyla bir araya gelen Jin çekilişle belirlenen bin hayranına sahnede tek tek sarıldı. Daha sonra günün sonunda 4 bin kişiye performans sergiledi. CNN’in aktardığına Jin’i karşılamak için Avustralya ve ABD’den Seul’a giden hayranları bile oldu.

BTS grubunun üyelerinin askerlik görevi 2022’de Güney Kore gündemini uzun süre meşgul etmişti. Ülke ekonomisi için milyarlarca gelir sağlayan, kültürel dönüşümüne büyük katkıları olan grup üyeleri Jin, Jimin, V, RM, J-Hope, Suga ve Jungkook’un sahne kostümlerini çıkarıp üniforma giyip giymemesi gerektiği tartışmaları dünya basınına da yansımıştı.

Grup üyelerinin yaklaşık iki yıl süren zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutulması tartışması ülkeyi iki bölmüştü. Dünya çapında milyonlarca albüm satan grup üyeleri sonuç olarak askerlikten muaf tutulmadı ancak 2020’de  pop yıldızlarının kültür bakanlığının izniyle zorunlu ulusal hizmetlerini 30 yaşına kadar ertelemelerine izin veren bir yasa çıkarmıştı.

Hyundai Araştırma Enstitüsü tarafından 2018’de yayınlanan bir rapora göre, BTS tek başına Güney Kore ekonomisi için yıllık 3.54 milyar dolardan daha fazla değere sahip. Bu 26 orta ölçekte şirketin katkısına eşdeğer. Yine aynı raporda bir önceki yıl 800 bin turistin ülkeyi ziyaret etme sebebi BTS olduğu belirtildi.

Süper hayranlık: K-pop yıldızına sevgili yaptığı için özür dileten çılgınlıkSüper hayranlık: K-pop yıldızına sevgili yaptığı için özür dileten çılgınlık

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.