Dilan Polat dün de mahkemede sinir krizi geçirdi

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında olduğu sekizi tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada tahliye kararı verildi. Polatlar başka davalarda da tutuklu olduğu için serbest kalmadı.

Gündem 25 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada ikinci duruşma dün yapıldı. Duruşmanın başında Dilan Polat fenalaşıp ağlayarak ‘Allah’ım ne zaman bitecek” diyerek dizlerinin üstüne çöktü. Duruşmada bulunan ve davanın şikayetçisi olan Banu Parlak ise Polat’a ‘Buradayım Dilan, buradayım, geçecek bunlar bitecek’ dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat ile bir sanığın daha tahliyesine karar verdi. Banu Parlak duruşma salonunun dışında Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevindi. Kameraya Parlak’ın Sıla Doğu’yu da telefonla arayarak tahliye haberini verdiği anlar da yansıdı. Bu davada verilen tahliye kararına rağmen Dilan ve Engin Polat serbest kalmadı, çünkü onlar için başka davalarda verilmiş tutuklama kararları da var.

Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftinin de ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın görülmesine Küçükçekmece Adliyesi’nde devam edildi. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada başka suçtan tutuklu Dilan ve Engin Polat çiftinin yanı sıra bazı sanıklar da hazır bulundu. Banu Parlak ve taraf avukatlarının yanı sıra seyirci olarak Dilan Polat’ın kızı da duruşma salonundaydı.

Banu Parlak celse arasında mahkemeye sunduğu dilekçede Dilan ve Engin Polat çiftinden şikayetini geri çektiğini, diğer sanıklar yönünden şikayetinin devam ettiğini belirtti.

Duruşmanın başlangıcında Dilan Polat gözyaşlarına hakim olamayıp fenalaşarak ‘Allah’ım ne zaman bitecek” diye ağladı. Duruşmada bulunan Banu Parlak da Polat’a ‘Buradayım Dilan, buradayım geçecek bunlar bitecek’ diye destek verdi. Bunun üzerine Dilan Polat salondan çıkarıldı.

Dilan Polat’ın cezaevine geri gönderilmesine karar verildi

Dilan Polat’ın salondan çıkarılmasının ardından ‘Gerekirse hastaneye götürülür’ diyen hakim Dilan Polat’in cezaevine geri gönderilmesine karar verdi. Duruşma Dilan Polat’ın cezaevine geri gönderilmesinin ardından devam etti.

Gültekin Alan isimli bir kişi ise tutuklu bulunduğu cezaevinden mahkemeye dilekçe gönderdi. Alan’ın dilekçesinde “Polat ailesi hakkındaki kara para aklama davası cumhurbaşkanına ve cumhur ittifakına kumpas davasıdır. Lütfen bu tuzağa düşmeyin. Ayhan Bora Kaplan ve kumpas davası neyse bu dava da öyledir. Barış Boyun Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet eden, terörle mücadele kapsamında görev yapan kahramanlardan biridir. Ben de zamanında aynı görevlerde bulunmuştum. Daltonlar ve Barış Boyun benim emir komuta zincirimdedir. Boyunu aşan işlere kalkıştığı için Parlak’ın işyerinin kurşunlatılması talimatını ben verdim” dediği belirtildi.

Tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan “Beni Polat çifti vurdurmuştu, benden sonra Banu Parlak’ın işletmesini kurşunlattılar. Ben bunları biliyorum, diğer sanıkları tanımıyorum. Polat ailesi ile aramızda husumet var, geçmişte de Banu Parlak ile Polat ailesi arasında husumet olduğunu biliyorum. Elimde maddi olarak bir delil yoktur. Daltonlar diye bana sorulan çeteyle ilgili de bilgim yoktur” dedi. Engin Polat ve babası tanığın ifadesindeki iddiaları kabul etmediklerini, bunların yalan olduğunu söyledi.

Duruşma savcısı dosyanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyayla birleştirilmesini istedi. Savcı tutuklu sanıkların tutukluluklarının da devamına karar verilmesini talep etti.

‘Adalet arıyoruz’

Tutuklu sanık Engin Polat “Suçsuz günahsız dokuz aydır suçsuz yere tutukluyuz. Adalet arıyoruz. Adalet arıyoruz ancak bulamıyoruz. Tahliyemi istiyorum” dedi. Sezgin Polat da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talep etti. Diğer sanıklar da tahliye ve beraat istedi.

Mahkeme Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat ile bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu dört sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Hakim dava dosyasının İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Barış Boyun’un elebaşılığını yaptığı suç örgütünün dava dosyasıyla birleştirilmesine hükmetti.

Sinir krizi geçiren Dilan Polat kollarına, bacaklarına ve boynuna kesik attıSinir krizi geçiren Dilan Polat kollarına, bacaklarına ve boynuna kesik attı

Dilan Polat, Adli Tıp'ta tahliye arıyor: Psikolojisi incelenecekDilan Polat, Adli Tıp’ta tahliye arıyor: Psikolojisi incelenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.