13 yaşındaki piyanist Eren Parmakerli’ye bir ödül de Viyana’dan

13 yaşındaki Eren Parmakerli Viyan'da düzenlenen yarışmada kendi kategorisinde birinci oldu. 20'den fazla ödül kazanan Parmakerli geçen ay da 5. Málaga Uluslararası Piyano Festivali’nde ödüle lâyık görülmüştü.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
13 yaşındaki eren Parmakerli, 5. Málaga Uluslararası Piyano Festivali’nde de ödülle ayrılmıştı.

Eren Parmakerli, henüz 13 yaşında. Eğitimini  Karlsruhe Müzik Üniversitesi’nde sürdüren genç yetenek bugüne kadar 20’den fazla ödüle lâyık görüldü. Bunların sonuncusu Viyana’dan. Eren Parmakerli Viyana’da düzenlenen Prof. Dichler Wiener Musikseminar yarışmasının Junior kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Parmakerli yarışmadaki performansıyla jüri üyelerinin beğenisini topladı.

Geçen ay da İspanya’da ödül kazanmıştı

Eren Parmakerli geçen ay da İspanya’da düzenlenen yarışmada benzeri bir başarıya imza atmıştı. Genç piyanist 5. Málaga Uluslararası Piyano Festivali’nde hem solo piyano hem de konçerto yarışmasında birinci olmuştu. Bunun şerefine de  şef José Luis Lopez Anton yönetiminde Málaga Senfoni Orkestrası ile de konser verdi.

Ödüllü piyanist Eren Parmakerli son olarak 25 Ağustos Pazar günü 20.30’da Cunda Bekir Coşkun Kütüphanesi’nde 10. Ayvalık AIMA Müzik Festivali Piyano Masterclass Final konserinde sahne alacak.

Genç piyanist Alaz İkiz'e Avrupa'dan büyük ödülGenç piyanist Alaz İkiz’e Avrupa’dan büyük ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.