Mileyha Kuş Cenneti moloz ve çöp yığınlarıyla kaplandı

302 kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'daki Milleyha Kuş Cennetine vatandaş çöplerini ve inşaat molozlarını atmaya devam ediyor. Ortaya çıkan görüntü doğal hayatın ciddi tehdit altında olduğunu anlatıyor.

Çevre 25 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Afrika ve Asya’dan göç eden yüz binlerce kuşun ‘son sığınağı’ olarak nitelendirilen Hatay Samandağ’daki Milleyha Kuş Cenneti yine moloz ve çöp yığınıyla doldu. Kayıtlı 302 kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha’da ortaya çıkan kötü görüntü dronla görüntülendi.

Uyarı tabelalarına rağmen dökülen çöp ve moloz yığınlarını görüntüleyen kuş gözlemcisi Alican Gümüş Milleyha Kuş Cenneti’nin Afrika ve Asya’dan göç eden yüz binlerce kuşun göç yolundaki son sığınağı olduğunu söyledi.

Milleyha Kuş Cenneti’nin mutlaka korunması gerektiğini belirten Gümüş “Burası, Türkiye’nin önemli yerlerinden biri ve bunu bile bile vatandaşlar molozları ve çöplerini atıyor. Burada 24 saat denetim yapılarak çöp ve molozların dökülmesini engellemek gerek. Türkiye’de başka Milleyha Kuş Cenneti yok” dedi.

Dünyadan manzaralar: Bulut patlaması, kirli hava, trafik kazası ve yangınDünyadan manzaralar: Bulut patlaması, kirli hava, trafik kazası ve yangın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.