Rafa Silva’nın başlangıcı muhteşem oldu

Beşiktaş Avrupa Ligi play-off aşaması rövanş maçında Lugano'yu 5-1 yenerken öne çıkan oyuncu Rafa Silva oldu. Silva bu sezon çıktığı beş resmi maçın tamamında gol katkısı yaptı.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Rafa Silva, şovunu yaptı galibiyet üçlüsünü çektirdi.

Sezon başı itibariyle Beşiktaş taraftarını mutlu eden çok fazla şey var. Bunlardan birkaçı gelen görkemli galibiyetler. Birazı yapılan iyi transferler. Bir kısmı kayıp adı altında ifade edilebilecek bir sezonun zararlarını hızlıca üzerinden atabilme yetisi. Ancak en önemlilerinden biri Rafa Silva.

Portekizli futbolcu Benfica’yla sözleşmesini sonlandırdıktan sonra Beşiktaş’a imza attı. Türkiye’den ve diğer ülkelerden de talipleri olan oyuncu için ikinci başkan Hüseyin Yücel özel bir operasyona imza attı. Pazarlıklarına Portekiz’e giderek devam eden Yücel burada oyuncuyu ikna etti ve Silva Beşiktaş’a imza attı. Elbette bu kadar kaliteli bir oyuncuyu kadroya katmanın maliyeti yüksekti. Büyük maaş beklentisi olan futbolcuyu bu açıdan ikna etmek için çaba sarf edilmesi gerekti ancak sonunda mutlu son yaşandı. Öte yandan geçen sezon son derece sorunlu süreçler geçiren Beşiktaş taraftarının bu tarz bir transfer görmeye ihtiyacı vardı. Arka tarafa Gabriel Paulista ön tarafa Ciro Immobile de gelince Rafa’yla başlayan kalite artışı daha da yükseldi.

Beşiktaş vitesi beşte seviyorBeşiktaş vitesi beşte seviyor

Ancak bu kalite artışının sahaya yansımasının ne kadar süreceği soru işaretiydi. Ne de olsa yepyeni bir teknik direktör Giovanni van Bronckhorst takımın başına geliyordu. Hollandalı yeni yıldızlarına ve yeni takımına hızlı uyum sağladı. Gio, Rafa’yı takımın beyni bazen de kanattaki yaratıcısı olarak kullanmaya başladı. Elbette çoğunlukla 10 numarada takımının çilingiri görevindeydi. Bu göreve kupayla başladı. 5-0’lık tarihi Galatasaray galibiyetinde bir gol bir asistle oynadı. Bu şaşaalı sezon başlangıcını ilk lig maçları da takip etti. Beşiktaş Samsunspor ve Antalyaspor engellerini aşarken Rafa birer golle takımına katkı yaptı.

Portekizli futbolcu Türkiye’deki bu olağanüstü başlangıcın ardından Avrupa’yı da boş geçmedi. Ciro Immobile ile daha ilk haftalardan çok iyi bir iletişim kuran oyuncu takımın hücumdaki sürükleyicisi olarak ilk Lugano maçında bir asist yaptı. Bu asisti Gedson Fernandes’i golle buluşturdu. Beşiktaş’taki ilk yıllarında gol yollarında etkili görünmeyen bir sekiz numaraya gol attırarak Avrupa girişini yapan Rafa, en görkemli asistlerinden birini ikinci maça saklamıştı. Dakikalar 65’i gösterirken tabela 1-1’di. Bu skor maçın uzatmaya gideceği anlamını taşıyordu. Ancak Rafa yine Gedson’u hedefledi. Ceza sahası koşusu yapan oyuncuyu savunma arkasına nefis bir pas atarak topla buluşturdu ve Beşiktaş öne geçti.

Eleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleştiEleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleşti

Rafa bu mükemmel asistle yetinmeyerek 70. dakikada fişi çeken golü de attı. Gerisi işin şov kısmıydı. Beşiktaş Immobile ve Salih Uçan’ın bulduğu gollerle durumu 5-1 yaptı ve adını Avrupa Ligi lig aşamasına yazdırdı. Silva ilk beş resmi maç itibariyle dört gol ve üç asistle tam yedi gole direkt katkıda bulundu. 31 yaşındaki Silva Portekiz dışındaki ilk macerasına son derece iyi bir başlangıç yaptı. Kim bilir belki de Beşiktaş taraftarına o pozisyondaki son aşkı Anderson Talisca’yı bile unutturur.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.