Tom Hanks’ten yapay zeka uyarısı: Kandırılmayın, zor kazandığınız paraları kaybetmeyin

Oscar ödüllü Tom Hanks, izni olmadan yapay zeka ile oluşturulan versiyonunun yer aldığı tıbbi reklamlar için takipçilerini uyardı. Bu Hanks'in yapay zeka mağduru olduğu ilk olay değil.

Kültür Sanat 31 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Tom Hanks, izni olmadan yapay zeka tarafından oluşturulan bir versiyonunun yer aldığı tıbbi reklamlara karşı çıkıyor.

Yapay zekanın kullanımı tartışmaları devam ederken Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yapay zeka tarafından oluşturulan bir versiyonunun yer aldığı tıbbi reklamlara karşı çıkıyor. Oscar ödüllü oyuncu,  bir duyuru paylaşarak bu reklamların arkasındaki kişileri sert bir şekilde eleştirdi. Instagram’daki yaksak 10 milyon takipçisini, görüntü ve sesinin kullanıldığı bu tanıtımlara kanmamaları konusunda uyardı.

Hanks, açıklamasında, “İnternette ismimi, benzerliğimi ve sesimi sahte bir şekilde kullanan ve mucizevi tedaviler ve harika ilaçlar tanıtan birçok reklam var. Bu reklamlar, iznim olmadan, sahte bir şekilde ve yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuş. Bu gönderilerle, ürünlerle ve tedavilerle veya bu tedavileri öven kişilerle hiçbir ilgim yok” dedi. Hanks ayrıca “Tip 2 diyabetim var ve tedavimle ilgili olarak SADECE sertifikalı doktorumla çalışıyorum. ALDANMAYIN. KANDIRILMAYIN. ZOR KAZANDIĞINIZ PARAYI KAYBETMEYİN” sözleriyle takipçilerini uyardı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

Bu Hanks’in yapay zeka mağduru olduğu ilk olay değil. Daha önce de yapay zeka kullanımıyla ilgili endişelerini dile getiren oyuncu, ekim ayında diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda kendi görüntüsünün kullanıldığını fark edince hayranlarını uyarmıştı.

‘Yapay zeka sayesinde ben ölsem bile performanslarım devam edebilir’

Hanks geçen mayıs ayında katıldığı bir podcast programında “Artık herkes yapay zeka veya deep fake teknolojisiyle her yaşta kendini yeniden yaratabilir. Yarın bana bir otobüs çarpsa ölebilirim ama performanslarım devam edebilir. Ekrandaki gerçekten ben miyim değil miyim anlamak da mümkün olmayacak çünkü çok gerçekçi görünecekler. Seyirciler de farkı anlayacaklar ancak umursayacaklar mı emin değilim” demişti.

Seul'deki yapay zeka müzesinde Türk mimar imzası varSeul’deki yapay zeka müzesinde Türk mimar imzası var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.