Zehra Güneş ve Cansu Özbay’ın dönüş tarihini VakıfBank açıkladı

Sultanlar Ligi ekiplerinden VakıfBank yıldız orta oyuncu Zehra Güneş'in sahalara dönüş tarihini duyurdu. Oyuncu olimpiyatlarda büyük fedakarlıkla mücadele etmişti.

Spor 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
VakıfBank'tan sakatlığı bulunan oyuncularla alakalı açıklama.

2023 yazı Filenin Sultanları açısından ne kadar destansı geçtiyse 2024 yazı da bir o kadar çetrefildi. Kulüpleriyle sezon boyunca başarı kovalayan Sultanlar yaz boyu milli takım takviminde sağlıklı kalmakta zorlandı. Başta İlkin Aydın, Hande Baladın ve Zehra Güneş başta olmak üzere birçok farklı oyuncu sakatlık yaşadı.

Ağır sakatlıklar yaşayan ve belirli sürelerle sahalardan uzak kalan isimlerden biri Zehra Güneş’ti. Milletler Ligi’nin büyük kısmını kaçıran oyuncu olimpiyatlarda sahalara dönebildi. 2020 Tokyo’da blok rekoru kırarak olağanüstü bir performans sergileyen Zehra elbette sakatlığının da etkisiyle o günleri arattı, ancak yine de etkiliydi. Filenin Sultanları Çin’i çeyrek finalde eleyip tarihinde ilk kez yarı final oynarken en büyük rollerden biri yine ona düşmüştü. Bunu normalde ameliyat olması gerekecek derecede sakatlanan bacağına rağmen yapmıştı.

Paris macerası sonrası kulüp voleyboluna dönen oyuncunun sakatlığının tedavisine de hızlı başlandı. Önümüzdeki sezona da hem Sultanlar Ligi’nde hem de CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk hedefiyle girecek VakıfBank Kulübü Zehra Güneş’in sağlık durumuyla alakalı açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde:

“Sporcumuz Zehra Güneş’in sol dizinde menisküs ve kıkırdak zedelenmesine bağlı bir sakatlık tespit edilmiştir. Yapılan tetkikler sonrasında tedavisine başlanan Güneş’in durumu 3 hafta süresince sağlık ekibimizce takip edilmiştir. Son kontrollerin ardından sakatlığında olumlu yönde ilerleme gözlemlenen sporcumuz, 3 Eylül itibarıyla takımla hafif çalışmalara başlamıştır. Zehra Güneş’in yaklaşık 3 hafta sonra takım antrenmanlarının tamamına katılması beklenmekte olup Ekim ayının ikinci haftasından itibaren sahalara dönmesi beklenmektedir.”

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi biletini kaptı, Gabi'ye veda ettiVakıfBank, Şampiyonlar Ligi biletini kaptı, Gabi’ye veda etti

Bin bir zorlukla sahaya çıkan ve mücadelesini sürdüren isimlerden biri de Cansu Özbay’dı. Hatta Özbay unutulmaz Çin maçında gözyaşlarıyla kenara geldikten sonra oyuna devam edememiş, sonraki Brezilya maçında da forma giyememişti. Cansu’nun sakatlığı hakkında “Sporcumuz Cansu Özbay’ın sağ ayak tabanında plantar fasiit sakatlığı tespit edilmiştir. Yapılan tetkikler sonrasında sağlık ekibimizce tedavisine başlanan Özbay için yaklaşık 4 haftalık tedavi süresi öngörülmektedir. Cansu Özbay’ın önümüzdeki haftadan itibaren takımla birlikte hafif çalışmalara başlaması beklenmekte olup tedavi süresi sonrasında sahalara dönüşü ile ilgili yeniden değerlendirme yapılacaktır” açıklaması geldi.

Kulüpte bir başka sakatlığı bulunan ABD’li milli oyuncu Ali Frantti hakkındaysa “Sporcumuz Ali Frantti’nin daha önce belinde yaşadığı sakatlığının nüksettiği tespit edilmiştir. Sporcumuza sağlık ekibimizce enjeksiyon tedavisi uygulanmış ve 3 günlük dinlenme sonrası 3 Eylül itibarıyla takımla hafif çalışmalara başlamıştır. Ali Frantti’nin bir hafta içerisinde takım antrenmanlarının tamamına katılması beklenmektedir” açıklaması yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.