David Gilmour Türkiye’den aldığı cümbüşle aşka geldi

Pink Floyd''un gitaristlerinden David Gilmour Türkiye seyahati sırasında sesinden çok etkilenip satın aldığı cümbüşü sosyal medya hesabından takipçilerine tanıttı. Ardından da bir cümbüş performansı sergiledi.

Kültür Sanat 11 Eylül 2024

Pink Floyd’un efsane gitaristi David Gilmour geçen hafta merakla beklenen solo albümünü yayınladı. Kendi tarzını yansıtan melankoli ama bir o kadar da huzur vaat eden albümü merak edenleri bu yazıya davet edelim. İngiliz müzisyen bu kez yine albümüyle ilintili olsa da bir enstrümanıyla gündemimizde. Gilmour’un X hesabından yaptığı paylaşımda elinde cümbüş görenler biraz şaşırmış olabilir. Gitarın efsane ismi elindeki cümbüşü takipçilerine “Türk banjosu” olarak tanımlıyor ve başlıyor hikâyesini anlatmaya.

Cümbüş David Gilmour’un yeni albümünde

Cümbüşü Türkiye ziyareti sırasında el yapımı enstrümanlar satan bir dükkandan satın aldığını söyleyen David Gilmour müzik aletine dair o an hissettiklerini de anlattı. Cümbüşü görür görmez çok etkilendiğini söyleyen Gilmour ilk bakışta onu hiç çalamayacakmış gibi hissettiğini de itiraf etti. Ancak cümbüşü eline almasıyla fikri değişmiş. Sonrasında yeni albümü ‘Luck and Strange”in yapımcılarından Charlie Andrew’un cümbüşe bu çalışmasında yer vermesi yönündeki önerisi Gilmour’u düşünmeye itmiş.

Yeni albümünde daha önce hiç kullanmadığı bir enstrümana yer verme fikrinden etkilenen David Gilmour ‘Luck and Strange’deki ‘Sings’ şarkısında cümbüşe de yer verdi. Geleneksel Türk çalgısının sesinden etkilendiğini belirten müzisyen cümbüşün şarkıya güzel bir hava kattığı görüşünde.

David Gilmour'un 34 yıl önceki Türkiye tatili ve şehir efsaneleriDavid Gilmour’un 34 yıl önceki Türkiye tatili ve şehir efsaneleri

David Gilmour'dan bir aile albümüDavid Gilmour’dan bir aile albümü

Müzik Radarı'ndan The Wall için saygı duruşuMüzik Radarı’ndan The Wall için saygı duruşu

Ay'ın karanlık yüzü 50 yaşında: Çok yaşa Pink FloydAy’ın karanlık yüzü 50 yaşında: Çok yaşa Pink Floyd

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.