MTV Ödülleri sahiplerini buldu: Taylor Swift yine tarih yazdı

2024 MTV Video Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. ABD başkanlık tartışması nedeniyle tarihi değişen törende Taylor Swift yedi ödül kazanarak toplam 30 ödüle ulaştı. Böylece Beyonce ile en çok ödül kazanan sanatçı unvanını paylaştı.

Kültür Sanat 12 Eylül 2024
Müziğin en iyilerilerinin ödüllendirildiği MTV Ödülleri bu sene 40 yaşında.

2024 MTV Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. ABD başkanlık seçimlerindeki Donald Trump-Kamala Harris münazarası nedeniyle ertelenen gecede büyük bir sürpriz yaşanmadı, rekorların şarkıcısı Taylar Swift  gecenin en çok ödül kazanan ismi oldu. Megan Thee Stallion’un ev sahipliğindeki gecede Chappell Roan, Sabrina Carpenter, Glorilla, Karol G ve LL Cool J gibi isimler performans sergiledi.

Ariana Grande, Eminem, Megan Thee Stallion ve SZA da geceden ödülle ayrılan isimler olurken Sabrina Carpenter Yılın Şarkısı, Chappell Roan ise En İyi Yeni Sanatçı ödülünü kazandı. Katy Perry bu yılki Michael Jackson Video Vanguard Ödülü’nü ve En İkonik Performans ödülünü kazandı.

Gecenin kazananı olan Swift ödül konuşmasında ‘Fortnight’ şarkısının klibinde  kendisini destekleyen sevgilisi Travis’ e teşekkür etti. “Bu adamın dokunduğu her şey mutluluk, eğlence ve büyüye dönüşüyor” dedi. Geçen hafta seçimlerde Kamala Harris’i desteklediğini açıklayan Swift konuşmasında bu kez isim vermedi ancak  2024 başkanlık seçimlerine değinerek 18 yaş üstü hayranlarını seçmen kaydı yaptırmaya çağırdı.

Swift’in bu yıl kazandığı ödüller kariyerinde toplamda 30’a ulaşarak onu MTV Video Müzik Ödülleri tarihinde en çok ödül alan müzisyen unvanında Beyonce ile eşitlemiş oldu. Eminem ise 14 ödül ile en çok ödül alan erkek sanatçı oldu.

Sektörün en önemli ödüllerinden biri kabul edilen gecede ödül kazanan diğer isimlerin tamamı şu şekilde:

Yılın Şarkıcısı: Taylor Swift

Michael Jackson Video Vanguard Ödülü: Katy Perry

En İyi Müzik Klibi: Taylor Swift ft. Post Malone – ‘Fortnight’

Yılın Şarkısı: Sabrina Carpenter – ‘Espresso’

En İkonik Performans: Katy Perry

En İyi Yeni Şarkıcı: Chappell Roan

En İyi İşbirliği: Taylor Swift ft. Post Malone – ‘Fortnight’

En İyi Pop Şarkıcısı: Taylor Swift

En İyi Hip Hop Şarkısı: Eminem – ‘Houdini’ – Shady

En İyi R&B Şarkısı: SZA – ‘Snooze’

En İyi Rock Şarkısı: Lenny Kravitz – ‘Human’

En İyi K-Pop: LISA – ‘Rockstar’

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri'nde adaylar açıklandı: Bu yıl Genco Erkal Ödülü de verilecekTiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’nde adaylar açıklandı: Bu yıl Genco Erkal Ödülü de verilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.