Galatasaray, Süper Lig mesaisine Rizespor karşısında dönüyor

Galatasaray, milli ara dönüşü Süper Lig mesaisine Rizespor karşısında başlıyor. Beşinci hafta karşılaşması saat 20.00'de başlayacak, Rams Park Stadyumu'nda oynanacak.

Spor 14 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Rizespor'la karşı karşıya gelecek.

2024-25 sezonunun ilk milli arası sona erdi. Galatasaray, milli ara dönüşünde Rizespor’la karşılaşacak. Maç saat 20.00’de başlayacak ve Rams Park Stadyumu’nda oynanacak. Müsabakayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Ligde oynadığı üç maçtan da galibiyetle ayrılan ve maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım, topladığı dokuz puanla Süper Lig’in 5. haftası öncesi lider Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. İlk dört haftada bir galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet yaşayan Rizespor ise dört puanla ligde 12. sırada yer alıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech, sakatlıkları sebebiyle Rizespor karşısında forma giyemeyecek. Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, yarın ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyebilir. Galatasaray, bu sezon çıktığı 6 resmi maçta da kalesini gole kapatamadı. Süper Kupa’da Beşiktaş’tan 5 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys’a 3-2 ve 1-0’lık skorlarla mağlup oldu. Ayrıca Galatasaray, Hatayspor, Konyaspor ve Adana Demirspor’dan da birer gol yedi.

Galatasaray Rizespor’a karşı oynadığı son dört Süper Lig maçını da kazandı. Taraflar arasında 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 44 lig maçından 30’unu Galatasaray, 7’sini Çaykur Rizespor kazandı, 7 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Sarı-kırmızılı ekibin 106 golüne, yeşil-mavililer 46 golle karşılık verebildi. Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor ile oynadığı lig maçlarında 2 kez yenildi. İki ekip ligde şimdiye kadar İstanbul’da 22 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalardan 16’sını kazandı, 4’ünde berabere kaldı, 2 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İstanbul’da Galatasaray’ın toplam 59 golüne, Çaykur Rizespor 21 golle karşılık verdi.

Metin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyizMetin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyiz

Ertuğrul Doğan: Beşiktaş ve Galatasaray da istedi, ama yabancı sınırı değişmiyorErtuğrul Doğan: Beşiktaş ve Galatasaray da istedi, ama yabancı sınırı değişmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.