Galatasaray’da duran top değil yakan top

Rizespor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray maçın kilidini duran toptan bulduğu ilk iki golle açtı. Son iki sezon şampiyon olurken çok sayıda ölü top golü bulan sarı-kırmızılılar bu sezon ligde oynadıkları dört maçta da duran top golü üretmeyi başardı.

Spor 15 Eylül 2024
Galatasaray'ın duran topları can yakmayı sürdürüyor.

Rizespor karşısında rahat kazanan Galatasaray’da ilk yarıda gelen iki gol de duran top organizasyonları sonucu geldi. Şampiyon olarak tamamladığı son iki sezonda çok sayıda ölü top golü bulup birçok maçın kilidini bu yolla çözen sarı-kırmızılılar bu sezon Süper Lig’de sahne aldıkları dört maçın dördünde de duran toplardan gol üretmeyi başardı. Lige dörtte dörtle giren Galatasaray’ın bu başarısında ölü topların efektif kullanımı öne çıktı.

Ligin açılış karşılaşmasında Hatayspor’u ağırlayan Cim-bom 1-0 yenik duruma düştüğü maçı son anlarda gelen iki ölü top golüyle çözdü. Önce Icardi’nin ayağından gelen penaltı golüyle eşitliği yakalayan sarı-kırmızılılar devamında dakikalar 90’ı gösterirken yeni transfer Michy Batshuayi’nin korner sonrası gelişen pozisyonda attığı kafa golüyle sahadan üç puanı alarak ayrılan taraf olmayı başardı.

İkinci hafta maçında Galatasaray Konyaspor deplasmanında sahne aldı. İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada galibiyet golü dakikalar 60’ı gösterirken Barış Alper Yılmaz’ın ayağından geldi. Barış bu golü kullanılan korner sonrası seken topu kafayla kale sahasına tekrar gönderen Kerem Aktürkoğlu’nun asistiyle buldu.

Transfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnedeTransfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnede

Üçüncü haftayı bay geçen sarı-kırmızılılar ligde bir sonraki maçına Adana Demirspor karşısında çıktı. Deplasmandaki maçta rahat bir görüntü çizip farkı erken yakalayan Galatasaray’da skoru belirleyen gol ikinci yarının başında Abdülkerim Bardakçı’nın kornerden gelen ortaya yaptığı kafa vuruşuyla geldi. Golcü kimliğiyle öne çıkan milli stoper takımıyla şampiyonluğa uzandığı son iki sezonda da yedi kez duran top golü üretme başarısı göstermişti.

Galatasaray son olarak ölü toplardaki etkinliğini evinde ağırladığı Rizespor’a karşı da kullandı. Maçın henüz ilk dakikalarında Sara’nın serbest vuruştan içeriye falsolu gönderdiği topu kafayla filelere yollayan Davinson Sanchez kilidi erken çözdü. Devrenin ortalarında Mertens’in paslaşarak kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına kesme bir top gönderen Sara, Osimhen ve Abdülkerim’in ardı ardına dokunuşlar yaptığı topun filelerle buluşmasına katkı sağladı. Sarı-kırmızılıların böylelikle bu sezon attıkları 12 golün altısında, bir diğer değişle gollerin yüzde 50’sinde duran topların etkisi görüldü.

Geride kala sezonlarda  Dries Mertens ve Hakim Ziyech başta olmak üzere birçok etkili duran top kullanıcısının kestiği toplarla tehlike yaratan sarı-kırmızılılarda bu isimlerin arasına Gabriel Sara’nın da eklenmesiyle ölü top etkinliğinin artması bekleniyor.

Que ‘Sara’ ‘Sara’…Que ‘Sara’ ‘Sara’…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.