Önce çırak sonra usta: Trabzonspor ve Kayserispor kayıpta

Trabzonspor 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada son dakikalarda attığı gollerle Kayserispor'la 2-2 berabere kaldı. Böylece Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta yardımcılığını yaptığı Şenol Güneş'e karşı galip gelme şansından yararlanamadı.

Spor 19 Eylül 2024
Trabzonspor bir puanı son saniye golüyle kurtardı.

Ligde şimdiye kadar çıktığı üç maçtan da beraberlikle ayrılan Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor, üçüncü haftanın erteleme maçında Burak Yılmaz’ın çalıştırdığı Kayserispor’u konuk etti. Dört gün önce eski takım arkadaşı Arda Turan’a karşı kulübede yer Burak Yılmaz bu kez ise hem futbolculuk yıllarında hem de yardımcı antrenörlük döneminde hocalığını yapan Şenol Güneş’e rakip oldu. İkili karşılaşma öncesi selamlaşırken samimi pozlar verdi.

Şenol Güneş ve Burak Yılmaz karşılaşma öncesi hasret giderdi.

Son olarak Beşiktaş’la 1-1 berabere kalan bordo-mavililerde Şenol Güneş’in 11 tercihi iki zorunluluk hariç değişmedi. Kırmızı kart cezası bulunan Visca yerine genç oyuncu Cihan Çanak şans bulurken statü gereği kadroda yer alamayan Banza ise yerini Dragus’a bıraktı. Nwakaeme ise sakatlığının düzelmesiyle beraber yaklaşık bir ay sonra ilk kez kadroda yer aldı. Maç öncesi 16 Eylül Pazartesi günü hayatını kaybeden Trabzonspor eski başkanı Mustafa Şamil Ekinci için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi. Bordo-mavili futbolcular da sahaya efsane başkanlarını anan bir pankartla çıktı.

Trabzon’da maç konuk ekip adına hızlı başladı. Yedinci dakikada Boa Morte’nin pasında Cardoso ceza sahasında Denswil ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Mehmet Türkmen yardımcısına da uyarak korner kararı verdi ancak VAR’dan gelen uyarı sonrası monitöre giden Türkmen penaltı noktasını gösterdi. Vuruş için topun başına geçen Attamah, Beşiktaş maçının yıldızı Uğurcan’ı geçemedi. Dönen topu Nazon tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Bu pozisyonun üç dakika sonrasında Gökhan Sazdağı’nın sağ taraftan pasında Nazon’un dokunduğu top arka direkteki Hasan Ali Kaldırım’ın önüne düştü. Hasan Ali’nin şutunda Uğurcan Çakır ve çizgi üzerindeki savunma oyuncularına rağmen meşin yuvarlak filelerle buluşunca Kayserispor 1-0 öne geçti.

Maçta yarım saatlik dilim geride kalmışken bordo-mavililer gole yaklaştı ancak Bardhi’nin ceza alanı hemen dışından sert şutunda top üst direğe çarparak auta çıktı. Devrenin son anlarında Kayserisporlu Nazon kendi yarı alanından taşıdığı topla ceza alanına sokularak Bao Morte’yi gördü. Morte’nin kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda son anda araya giren Mendy tehlikeyi önledi. Akyazı’da soyunma odasına Burak Yılmaz’ın öğrencileri tek farkla üstün gitti.

İkinci devrede Kayserispor’un etkili oyunu sürdü. 63’üncü dakikada ani gelişen konuk takım atağında sağ tarafta topla buluşan Nazon meşin yuvarlağı Boa Morte’nin önüne çıkardı. Morte ise ceza alanı içinde rakibinden topu kurtararak kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri havalandırdı ve takımı adına durumu 2-0’a getirdi. 74’te Trabzonspor gole yaklaştı ancak Denswil’in kullandığı serbest vuruşta top direğiz az farkla üzerinden auta gitti.

Dakikalar 85’i gösterirken ikinci yarının başında oyuna dahil olan Nwakaeme’nin soldan ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top arka direkte uygun durumdaki Cihan Çanak’ın önüne düştü ancak Cihan’ın kafa vuruşu çok kötü olunca Trabzonspor golü bulamadı. 87’de maçın kırılma anı yaşandı. O dakikaya kadar çok etkili bir oyun sergileyen Gökhan Sazdağı, Umut’a yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç edilince Kayserispor 10 kişi kaldı.

Kırmızı kartın iki dakika sonrasında Mendy’nin ceza alanı dışından yerden şutunda kaleci Onurcan Piri’den dönen topu Nwakaeme tamamlamak istedi ancak bir kez daha Onurcan topu çeldi. Dönen top ile yakın mesafede buluşan Umut Bozok, rakibine kırmızı kart göstertmesinin ardından rakip fileleri de havalandırarak skoru 2-1’e getirdi ve Akyazı’da umutları yeşertti. Gol sonrası dördüncü hakem oynanmayan süre olarak yedi dakikayı gösteren tabelasını havaya kaldırdı.

Yüklenen Trabzonspor 90+2’de Cihan Çanak’ın ortaladığı topta Umut’la bir kez daha gole yaklaştı ancak altıpas içerisinden dokunulan topu kaleci Onurcan Piri güçlükle önleyebildi. Maçta uzatmanın da son saniyesi oynanırken bordo-mavili ekipte Nwakaeme’nin kale sahasına gönderdiği falsolu top hücuma çıkan stoper Denswil’le buluştu. Denswil’de uygun pozisyonda ağları görerek maçta durumu 2-2’ye getirdi. Golün ardından Akyazı’da son düdük geldi. Trabzonspor, iki farklı yenik duruma düştüğü maçı son anlarda gelen iki gol sonucu berabere tamamlamayı başardı.

Bu sonuçla bordo-mavililerin bu sezonki bir puan aboneliği sürdü. Trabzonspor, dördüncü Süper Lig maçından da beraberlikle ayrıldı. Kayserispor’da ise galibiyet hasreti dinmedi. İlk üç maçında iki beraberlik ve bir yenilgi alan sarı-kırmızılılar Trabzon’da da çok yaklaşmalarına rağmen üç puana uzanamadı.

Burak Yılmaz ve tribünler arasında tartışma yaşandı

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Burak Yılmaz ve Kayserispor yedek kulübesinin arkasındaki Trabzonspor taraftarları arasında tartışma yaşandı. Geçmişte bordo-mavili formayı terletip gol krallığı da yaşanan Yılmaz’ın ”Ben hayatım boyunca bu kulübe yanlış yapmadım” dediği duyuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.