Fransa’nın prestijli gazetesi Le Monde 80. yaşını Türk kültürüyle kutluyor

Kültür Sanat 21 Eylül 2024

Fransa’nın en önemli gazetelerinden Le Monde 80 yaşında. 1944 yılında gazeteci Hubert Beuve-Mery tarafından kurulan gazete 80. yılını Le Monde Festivali’yle kutluyor. Pazar gününe kadar devam edecek festivalin kutlamalarında Türk kültürü önemli bir yere sahip.

Türkiye’nin bu yıl işbirliği ortağı olduğu festivalde Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatoş Özsoy’un girişimiyle, İstanbul’dan Kapadokya’ya Türkiye destinasyonları ve ebru sanatı tanıtılacak, ayrıca Türk mutfağından sunumlar yapılacak.

Türk mutfağı tanıtımların önemli parçası

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu, festival sırasında Türkiye’nin yedi bölgesine ait folklor gösterileri gerçekleştirecek. Festivalin bu akşam düzenlenecek açılış kokteylinde Türk mutfağından çeşitli sunumlar yer alacak.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özsoy, ülkesinin Le Monde Festivali’nde yer almasının, gazetenin yaklaşık 20 milyonluk okuyucu kitlesine Türkiye’nin destinasyonlarının, gastronomisinin ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Pera Müzesi'nde dijital sanatın öncülerinden Vera Molnár’ın izinde iki sergiPera Müzesi’nde dijital sanatın öncülerinden Vera Molnár’ın izinde iki sergi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.