Sakaryaspor başkanı Gökhan İn hem hakarete hem saldırıya uğradı, saldırgan hakkında gözaltı kararı çıktı

TFF 1. Lig'de yazın başından beri maddi anlamda problemler ve istikrarsızlıklar yaşayan Sakaryaspor'da Başkan Gökhan İn'in saldırıya ve hakarete uğradı. Görüntülerdeki şahıs hakkında gözaltı kararı çıktı.

Spor 20 Eylül 2024
Sakaryaspor'da kaosun ardı arkası kesilmiyor.

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn’in, alacak verecek meselesi nedeniyle yaşandığı iddia edilen bir tartışma sırasında saldırıya uğradı. Saldırı anında kayıtta olan telefon kamerası yaşanan gerilimi kaydetti. Saldırgan videoda “Dinle beni. İsim kullanmayacaksın. Artık basın açıklaması yok. Bu işler bitti. Birol’un aldığı 150 bin TL’yi de bu hafta sen ödeyeceksin. Duyuyor musun beni? Bana bak!” derken Gökhan İn “Tamam oğlum, sakin ol. Bende kalp var biliyorsun değil mi? Tamam” diye yanıt verdi. Saldırgan buna karşın “Olamayacak bunlar” derken kayıt son buldu. Ekol TV’nin haberine göre Hamza Cengiz Şen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Saldırganın Sakaryaspor reklam ve sponsorluk sorumlusu Hamza Cengiz Şen olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Sakaryaspor’un olağanüstü genel kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamamıştı. Kongre öncesinde Başkan Gökhan İn ile adaylardan Metin Kurtuluş arasında bir sohbet gerçekleşti. Sakaryaspor’un kongresi, 22 Eylül Pazar günü Sakarya Atatürk Stadı’nda çoğunluk aranmaksızın tekrarlanacak.

İn, 23 Haziran 2024 tarihindeki seçimle başkanlık koltuğuna oturmuştu. Geçen sezon Süper Lig için iddialı olan Sakaryaspor bu hedefine ulaşamamış ancak bu sezona da benzer hedefle girmenin hayalini kurmuştu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymamış, yeni yönetimin maddi vaatleri yerine getirememesi olay olmuştu. Didier Lamkel Ze ile anlaşıldıktan sonra oyuncu peşinatla alakalı teminatın yerine getirilememesi sonucu sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti.

Bunun haricinde bazı oyuncular idmanları protesto etmeye niyetlenmişler ancak yönetim ve Tatangalar isimli taraftar grubu oyuncularla konuşarak onları ikna etmişlerdi. Son olarak Yonathan Del Valle de ücretini alamadığı için sözleşmesini sonlandırıp takımdan ayrılmıştı. Sakaryaspor, bunca kaosun arasında yeniden seçim kararı almış ancak ilk aşamada çoğunluk sağlanamadıktan sonra seçim 22 Eylül’e ertelenmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.